Volgers

Volgers

donderdag 20 juni 2024

samenhang

Al tijden heb ik een stijve spier in nek en schouder. Speciaal bij lezen en achter de laptop zitten. Dinsdag was ik bij de chiropractor. Ineens vroeg hij "heb je een aparte lees/computerbril?". Helaas had ik die niet bij me. Gisteren ging ik met leesbril even terug. De chiropractor maakte mijn schouder los. Ik zette de leesbril op,las wat en in een paar seconden verstijfde de spier. Het leek wel hokuspokus.Uitgeprobeerd en het was mijn rechter oog. We spraken af,dat ik een oogmeting bij een opticien zou doen en met het voorschrift eerst terug zou gaan naar de chiropractor. Die heeft ook oogglaasjes.... Zonet was ik bij de opticien. Mijn huidige multifocale bril en ook het leesgedeelte is goed.De leesbril van oudere datum met iets andere sterkte is niet meer uitgeprobeerd. Het contact liep niet echt lekker,had ik het gevoel. Nu maar hopen,dat de chiropractor uit kan vogelen,hoe ik kan lezen zonder pijn.

5 opmerkingen:

  1. Mou moe, dat is toch bijzonder. Ik ben heel benieuwd hoe dit afloopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja die opticien heeft waarschijnlijk geen vertrouwen in 'zo'n chiropractor'. Ik ben ook benieuwd hoe het verder gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb geen multifocaal. Maar ik heb wel een aparte computerbril, speciaal voor de afstand tussen gewoon en dichtbij in. Dat bevalt goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat apart! Wel goed om dat verband tussen lezen en pijn nader te onderzoeken inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hoop dat je er intussen achter bent gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen