Volgers

Volgers

dinsdag 18 april 2017

rommel

 
 
Gisteren keek ik de eerder opgenomen aflevering van "een andere kijk". De eerste van zes interviews van Sara Marijnissen. Wat was het weer boeiend. Deze keer vertelde een mevrouw over Feng Shui. Op een zo'n mooie manier, dat ik meteen twee boeken van haar gereserveerd heb bij de bieb.
Op een moment kwam het gesprek op het onderwerp "rommel". De mevrouw had een mild oordeel. Sara vertelde, dat ze van elk deel van haar vroegere studies enkele boeken had bewaard. Bij mij kwamen herinneringen boven. Ik ben juist niet zo'n bewaarder.
Toen ik in 2002 werd afgekeurd ,was het duidelijk, dat lesgeven er niet meer in zat. Ik had een kast vol boeken,opdrachten, repetitievragen, stukken lesstof. Allemaal zelf gemaakt of verzameld. In drie ronden heb ik alles weggegooid. Daar vielen wel wat traantjes bij.
Maar juist het niet bewaren was voor mij een hulpmiddel om met de situatie van dat moment om te kunnen gaan. Het bewaren van die "rommel" zou acceptatie in de weg staan. Ik besef wel, dat zoiets voor iedereen anders is. Ik heb altijd gemakkelijk kunnen wegdoen of het liefst weggeven en er een ander mee blij maken.
Na die uitzending krijg ik weer de kriebels om nog meer op te ruimen.
 

2 opmerkingen:

  1. Ik ben best wel bewaarderig, maar ik merk toch dat ik steeds beter dingen kan weg doen en dat dat een prima gevoel oplevert. Het schept ruimte en dat doet goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. AH Feng sui, dat was een tijd lang een hype. Iedereen ruimt op. Ik vraag me wel eens af, hoeveel er nu nog te verhuizen is, als ik zoveel blijf opruimen.

    BeantwoordenVerwijderen