Volgers

Volgers

zaterdag 8 april 2017

voorjaarsboden

Vanmiddag kon ik heerlijk in de tuin zitten. En luisterde naar de vele mussen. Ze kwetteren als een kleuterklasje. Het klinkt plezierig, maar wat de taal betekent, weet ik niet. Ik zag een mus één voor één grassprietjes plukken. Met een bekje vol nestelmateriaal verdween het vogeltje. Want waar ze slapen en hun nesten bouwen, weten we niet.
 
 
Even later fladderde er de eerste vlinder rond. Ook een teken van mooi weer. Via Facebook leerde ik van iemand met mooie foto's ,wat de namen van verschillende vlinders zijn. Het doet me  denken aan een oud kwartetspel uit mijn jeugd. Daar was ook een viertal kaarten met vlinders.
 
 
De hele dag kijk ik vanuit de keuken naar een echt mooie voorjaarsbode. De misschien wel 40 jaar oude perenboom heeft weer bloesem. Zomaar bij een paar takken. Jaren lang gaf de boom geen vruchten. Maar de laatste drie jaar valt er toch weer te plukken. Mooi, die bloempjes. En straks tellen we de kleine peertjes en hopen, dat ze er niet af waaien.
 
 
 

2 opmerkingen:

  1. Ik zag gisteren al een eerste vlinder in mijn moestuin. Zo vroeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het linker deel van het plaatsje is de schuur vd buren en daar zitten altijd heel veel mussen en die nestelen onder de dakplaten. Het is erg druk op het moment.
    Tot vorig jaar zat er klimop tegen de muur en daarin zat een winterkoninkje, we hebben de kleintje gelukkig ook zien uitvliegen, plotseling van die kleinde dingetjes onbeholpen rondfladderend.

    BeantwoordenVerwijderen