Volgers

Volgers

zondag 17 december 2017

gesprekjes

Dit is een praat-zondag. Vanochtend belde ik eerst een poosje met mijn zus. Die gewoonte bestaat al jaren. Uit de tijd, dat we beiden werkten en als ochtendmensen op zondag vroeg paraat waren. Een kopje thee later was mijn schoonzus aan de telefoon. Ook met haar wisselde ik "wel en wee "uit.
Gelukkig had ik al heel vroeg een pan bouillon van schenkel opgezet en de was in de machine gedaan. Nadat de was buiten hing, pakte ik zelf de telefoon om met een vriendin bij te praten.
Terwijl ik net een salade at, kwam een andere vriendin met haar hondje langs. We dronken wat, ze proefde van mijn hummus en er was veel te  bespreken. Zo vliegt een zondag voorbij. Eigenlijk wilde ik nog naar Suriname bellen. Maar dat wordt te veel. Ik zal vanavond mijn vriendin daar even mailen, dat het telefoontje komend weekend komt.
Soms gaat een zondag vrijwel stil voorbij. Maar nu was het een heel sociaal gebeuren voor mijn doen.Wel gezellig allemaal.

5 opmerkingen:

 1. Ik belde vroeger twee maal in de week met mijn mama die heel ver weg woonde. Toen ze weduwe werd, belden we elke dag. Nu ze overleden is, bel ik nog maandeljks met haar jongste zus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij verloren rond ons 35-ste onze ouders. Sinds die tijd is deze bel-gewoonte. Mijn broer in Saoudi_Arabië kreeg wekelijks een brief. Net als jij heb ik ook regelmatig contact met de laatste tante.

   Verwijderen
 2. De kaak/mond spieren weer goed doorgesmeerd dus. 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังตลก

  BeantwoordenVerwijderen