Volgers

Volgers

vrijdag 11 januari 2019

krimp

"Zou je schedel ook krimpen, net als het inzakken van tussenwervelschijven?" vroeg mijn man, toen hij uit zijn garage kwam Hij had al langer het gevoel, dat zijn motorhelm losjes zat. En paste een oude helm, die altijd net iets te klein was. Die zat nu als gegoten.
Ik had er nooit van gehoord en googelde. Wel van de kaak. Inderdaad onze schedel krimpt bij het ouder worden. Ik las een site van allerlei gezichtsbehandelingen en ingrepen om die krimp te verhullen.
Uitgebreid werd beschreven hoe de kleiner wordende schedel invloed heeft op het ontstaan van rimpels,oogzakken,hangwangen en onderkin. Ik weet nu, hoe ik er aan kom.
Maar ik hoop, dat in mijn kleine koppie nog mijn hersenmassa past. En mocht ik mijn wollen muts te heet wassen, geen probleem. Gewoon een paar jaar wachten, dan past die weer.7 opmerkingen:

 1. Goh, dat wist ik niet. Wel handig dat de helm nu goed past : )(

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We leren toch elke dag weer iets bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Terwijl je oren door schijnen te groeien tot je dood. Tenminste dat heb ik eens gelezen. Dus was die muts toch maar niet te heet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! In het verzorgingshuis zie ik veel mensen met grote oren!

   Verwijderen
 4. Misschien een combinatie van alle twee. De helm wordt namelijk groter doordat het schuim gedeelte in je helm doordat het ouder wordt in elkaar gedrukt wordt. Dan wordt het tijd voor een nieuwe helm. Mijn helm (een Schubert) gaat ook maar een jaar of 6 mee en dan moet die vervangen worden door een nieuwe die weer lekker strak zit (en dus goed beschermt bij een botsing.
  Wees wel voorzichtig met het dragen van oude helmen. De buitenkant van de helm kan in de loop der jaren bros worden door UV stralen en zo. En dan doet die zijn werk niet meer goed als je hem nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen