Volgers

Volgers

zondag 3 maart 2019

boeiend

Weer had ik een titel gevonden in de Happinez en het boek gereserveerd. Wat een mooi en boeiend boek. Over de invloed van yoga en speciaal de adem op alle facetten van het leven. Zo nuchter beschreven, dat sommige bekende dingen nu nog duidelijker werden.
Alleen adviseert de schrijver  zo'n 5 keer per week minstens een uur yoga te doen. Dat is me veel te veel. Ik ben al blij met elke ochtend een kwartiertje. Maar het boek motiveert me wel om vaker ademhalingsoefeningen te doen. Gewoon vanuit de stoel, dat is niet vermoeiend.
Op YouTube zocht ik de schrijver op. Er zijn wat filmpjes met toespraken en ook met oefeningen. Wat heeft die Max Strom een mooie stem. Daar kan ik naar luisteren, zonder de klanken te willen verstaan. Dat heb ik wel eens vaker. Dan is de stem van iemand net een muziekinstrument. Of het geroezemoes van allerlei Fransen op een marktje lijkt wel een koor met een lied.
Zijn andere boek in het Nederlands gaat over omgaan met en overeind blijven in de digitale wereld. Grappig, dat een boek met zo'n inhoud alleen maar te koop is als e-boek. Wie weet komt er nog een keer een ouderwetse papieren uitgave.

3 opmerkingen: