Volgers

Volgers

vrijdag 29 maart 2019

dak boven het hoofd

Al dagen lang zit Amigo, de "dorpszwerver"in de vroege ochtend al op het bankje bij het kanaal. Koud hoor! Altijd een vriendelijke groet "hallo, alles goed? Dag grote vriend", dat laatste voor de hond. Hij vertelde ooit, dat hij zo graag op het bankje zit, omdat daar zoveel mensen met honden langskomen. Hij houdt meer van honden, dan van mensen.
 In de jaren '70 gevlucht voor Pinochet na het vermoorden van zijn broers, kwam hij in Nederland terecht. Eerst gewoon in een huis met baan. Maar nu is hij geeindigd in een oude lekke caravan ,op een terreintje aan de rand van het dorp. Gedoogd
Hij weigert alle bemoeienis,is kind aan huis bij de rechtbank en politie. Meestal vanwege openbare dronkenschap. Hij heeft straatverboden voor delen van de stad. Maar op het bankje aan het water zijn er nooit problemen en heeft hij veel aanspraak.
Afgelopen winter hebben een aantal buurtbewoners hem een beetje geholpen. Een zeil over zijn caravan, een dikke slaapzak en nieuwe kleding, vooral warme jassen. Af en toe zet iemand wat lekker eten neer bij zijn caravan. Dit heeft hij allemaal wel geaccepteerd.
Toen ik naar huis fietste was ik dankbaar voor de warmte van een dak boven mijn hoofd. Wat moet je sterk zijn, om op zo'n spartaanse manier te kunnen leven.4 opmerkingen:

 1. Soms gebeurt er te veel in een mensenleven voor een mens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mens blijft een mens, ook als de wereld hem/haar heeft uutgekotst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is niet niks inderdaad. Wat naar dat die meneer geen echt dak boven zijn hoofd meer heeft. Maar goed om te lezen dat er mensen zijn die hem afgelopen winter hebben geholpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoals Vlasje al zegt ,het is en blijft en mens .Gelukkig dat er mensen zijn die toch op hun manier iets doen ,niet oordelen maar een beetje delen om te helpen !

  BeantwoordenVerwijderen