Volgers

Volgers

dinsdag 27 augustus 2019

courgette tijd

"Wil je een courgette?"vroeg een buurvrouw afgelopen weekend. Ik kreeg een reuze exemplaar. Gelukkig nam mijn tuinhulp de helft mee.
"Ik heb 9 courgettes gekregen, wil jij er een paar" zei gisteren een andere buurvrouw. Eentje was voor mij genoeg, want het was ook al zo'n grote. Tegen de avond kwam de overbuurvrouw aanlopen met....een courgette. Ik heb er voor nu genoeg, maar volgende week wil ik er graag eentje uit haar tuin. Zij oogst ze klein en dan zijn ze lekkerder.
Ik vond een recept van courgettes in het zuur met niet te veel suiker. Dat moet ik maar eens gaan maken.

9 opmerkingen:

 1. lekker hè, ik gebruik courgettes bij van alles: soep, roerbakken enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in de Achterhoek wil ook iedereen elkaar courgette cadeau doen : ) Wij hebben er ook hartstikke veel. Het is een makkelijke groente blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorige week had ik er ook een die op moest, een een pot augurken die opging en waarvan ik het nat heb gebruikt om de courgette in te doen. In blokjes in pannetje, augurkennat en wat extra azijn en water erbij en even aan de kook en in de augurkenpot. Na 4-5 dagen is het heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk courgette en ik gebruik ze vaak in soep en pasta schotels .Het liefst hen ik de kleine wat bij de grote dikke courgettes snijd ik veel weg omdat ik vaak roerbak en dat binnenste neemt heel veel olie op .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat er deze week courgette op het menu staat?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die kleinere zijn inderdaad lekkerder. Geniet van de courgette-overvloed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen