Volgers

Volgers

woensdag 6 mei 2020

instinct

Ook dit voorjaar hadden we weer ruzie met de tortels. Die willen nu net op het wasrek onder de overkapping nestelen. Een veilig hoekje en droog.
Vorig voorjaar hebben we veel geprobeerd. Touwen spannen, glimmende voorwerpen ophangen en zelfs een ander wasrek. Het leek te helpen.
Maar twee maanden geleden begonnen ze weer. Mijn man dichtte het hoekje zo goed mogelijk af. Met lappen en plexiglas. Want het moet ook nog mogelijk zijn de was op te hangen. Maar toch vonden de tortels een sluiproute. Eén keer had mijn man er eentje te pakken. Die wrong zich los uit zijn hand.
Na nog een plaatje plexiglas bovenop het wasrek dachten we de duiven verjaagd te hebben. Tot gisterenavond. Ik had maar even in dat hoekje gezeten in de ochtend. De duiven moeten razendsnel een gammel nest gemaakt hebben bovenop het plaatje plexiglas. Dat was juist gemakkelijker.
En wat lag er, een ei....
De duiven mogen even wonen daar. Ik denk niet,dat er echt gebroed gaat worden. Dan halen we nest en ei over een poosje weg.

4 opmerkingen:

 1. Volharding mag misschien ook wel beloond worden. Maar als je er echt veel last van heb ook begrijpelijk dat je het weer weg haalt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat kan veel overlast bezorgen. Wat een volhouders, dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier geen duif meer te bekennen, ben bang dat de eksters weer langs geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tortels nemen het niet zo secuur met hun nest een paar takjes zijn al genoeg .Mijn dochter heeft elk jaar een ''nest'' in de bloempot die aan de dakgoot zit .Het is bijna hilarisch hoe weinig moeite ze doen om een echt nest te maken .Maar wel leuk om te zien die kleintjes .

  BeantwoordenVerwijderen