Volgers

Volgers

maandag 12 december 2022

klimaat

Mijn hele leven heb ik geprobeerd milieuvriendelijk te leven.De laatste tijd lijkt het alof het milieu alleen maar klimaat geworden is. CO2,opwarming van de aarde en stijging zeespiegel.Ik denk dat o.a.glyfosaat in de voeding, pfas in grond en drinkwater,nanoplastics in je bloedbaan een even groot gevaar vormen. Daar helpt geen zonnepaneel of warmtepomp tegen.......Maar nu lijkt het,alsof we ons de komende 50 jaar of langer geen zorgen meer hoeven maken over die zeespiegel. Als er vlak bij zee twee nieuwe kerncentrales gebouwd worden,zal men toch de mogelijkheid van Fukushima in de Zeeuwse polder wel uitgesloten hebben. Niet dat ik zit te wachten op een driedubbel risico op een ongeluk. Hoewel,als de nieuwe centrales in 2030 klaar zijn,is het de vraag of ik dat nog mee maak.. Voorlopig denk ik aan de aarde op mijn manier en leg alle wonderlijke beslissngen en gedachten over milieu(pardon klimaat) naast me neer.

2 opmerkingen:

  1. Ik kan het allemaal niet meer volgen, Izerina, en merk dat ik er ook niet zoveel moeite meer voor doe. Het is allemaal zo tegenstrijdig, wat je hoort en leest. 'Daar komt geen peerd meer uut' (zeggen ze hier). Ik probeer zelf zo milieubewust mogelijk te leven (ook al vanaf mijn twintigste of zo). Dat is dan mijn bijdrage, denk ik dan maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar heb je een goed punt Izerina. Daar had ik nog niet eens aan gedacht. Als ze daar bouwen zullen ze het veilig achten denkt een mens dan....

    BeantwoordenVerwijderen