Volgers

Volgers

donderdag 18 juli 2024

foutje

Na het bloedprikken vorige week,kreeg ik dezelfde dag de uitslag. Behalve de waarde van vitamine B6. Dat was het belangrijkste,wat de arts(en ik) wilden weten. Dus vanochtend ging ik in het ziekenhuisdossier zoeken.Bij het streepje B6 stond "volgt". Nog even geduld hebben....... Omdat we hier een steeds wisselend huisartsenbestand hebben,zocht ik in mijn huisarts-dossier de naam van de mevrouw,die ik de laatste keer sprak. Om met haar een afspraak te maken over B6 en/of andere mogelijkheden om minder prikkende en kokende benen te hebben door de dunne vezel neuropathie.Staat er onder het laatste consult van vorige week een ander. Met een arts,die ik niet ken,nooit gezien heb,laat staan geconsulteerd over mijn "angina-pectoris". Een foutje. Als het niet te veel tijd en moeite kost laat ik die fout verwijderen uit mijn dossier. Mijn man vroeg "en als we alle fouten in de dossiers willen corrigeren?"Ik denk,dat daar zeker een uur voor mag worden uitgetrokken. Ach,als ik zelf maar weet,hoe het gaat met me en wat ik heb.

8 opmerkingen:

  1. In de tijd voor de electronische dossiers vroeg ik overal een kopie van. Van verslagen van specialisten aan huisartsen, van bloeduitslagen, enz. Verschrikkelijk wat je dan tegenkomt.
    Ik heb trouwens dezelfde neuropathie symptomen van B12 tekort. Ik krijg al heel lang injecties. En toen ik ze plotseling niet meer kreeg, kwamen de symptomen in drievoud terug. Nu ik ze weer krijg, gaat het langzaam beter maar het duurt lang.
    Ik hoop dat bij jou de B6 gaat helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Izerina, ik heb ook nog steeds last van mijn DNV, niet in de benen maar in de onderarmen en dan bovenop, alsof mijn velletje verbrand is. B6 teveel heb ik niet, B12 wordt iedere twee maanden via injectie toegediend. Verder zijn al mijn bloedwaarden goed. Slik jij medicijnen? Ik slik een lage dosis nortriptilyne maar ben momenteel in de fase aanpassen dosering: van niets naar hoger om te kijken wat het effect nu eigenlijk is, want ik twijfel of ik er profijt van heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee,ik ben bezig met supplementen. Kijken of dat iets verbetert.

      Verwijderen
  3. Dat lijkt me niet fijn om niet een vaste huisarts te hebben Izerina.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een ingewikkeld gedoe. Inderdaad helemaal niet fijn om geen vaste huisarts te hebben die jou goed kent.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn, fouten in je dossier... maar het komt al zo lang voor als er dokters bestaan, denk ik... Ik heb meelij met de mensen die zelf niet (meer) in staat zijn alles in de gaten te houden en dus het slachtoffer kunnen worden van dit soort fouten. Ik heb ooit een kaakoperatie ondergaan waarna beide kaken gefixeerd werden - op slot dus, ik kon twee maanden alleen vloeibaar 'eten' via een rietje. Kreeg ik in het ziekenhuis na mijn operatie in eerste instantie pijnmedicatie in de vorm van gewone pillen. 'Oh ja, mevrouw kan kan niet eten'... Zucht

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook ik ben wel eens verrassingen tegengekomen in mijn huisartsendossier. En in het ziekenhuis konden ze geen gegevens vinden van de diagnose van mijn oogafwijking, dat is zomaar weg. Zal wel gebeurd zijn met de digitalisering, het is al van 30 jaar geleden, maar toch...

    BeantwoordenVerwijderen