Volgers

Volgers

woensdag 21 augustus 2019

de trap

Een goede kennis van ons liep altijd 's nachts in het donker haar trap af. Ze kende elke tree. Tot ze een maand geleden, wat wazig door medicatie, viel. En ongelukkig terecht kwam. Nog zeker een maand moet ze plat liggen om haar gebroken ribben en bekken te laten genezen.
Wij hebben helemaal een akelig trapje. Maar ik ben daar ook aan gewend. Nu het in de ochtend weer schemerig is, viel het me op, dat ik hetzelfde deed. Ook in het donker de trap af. Ik heb me meteen voorgenomen om geen risico te nemen. Altijd het licht aan.
Waar ik al wel op lette was bij het meenemen van spullen. Altijd zo'n hoeveelheid, dat ik nog met één hand de leuning vast had. Na mijn meniscusoperatie heb de gewoonte om achteruit de trap af te gaan tot blijvend gemaakt. Ook ren ik niet meer de trap op.
Eigenlijk zou trappen lopen ook mindful moeten gebeuren.



18 opmerkingen:

  1. Ja heel verstandig. Ik ben zelf toen ik nog jong was ook gevallen. Gekneusde ribben, zeer pijnlijk. Mijn man heeft toen onmiddellijk een leuning aan de andere kant van de trap gemaakt. Dat hielp. Ik ga ook in het donker naar beneden. Zal het niet meer doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker, kan een nekkebreker zijn. Ik heb een traplift en daar dankbaar voor. Ben zo vaak van de trap gedonderd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In een ver verleden ben ik div malen gevallen.ook mijn man een x ondertussen hebben we dik tapijt en een hele dikke ondergrond laten aanbrengen(al jaren terug) hoe je beneden terecht komt heb je niets over te zeggen,maar het is een heel verschil of je op een hard beklede trap naar beneden komt of superzacht en dik,juist omdat we ouder werden heb ik voor dit gekozen,maar nogmaals voor de rest heb je niet veel te zeggen hoe je beneden komt je kan wel de risico's beperken en voorzichtig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Stijle trappen ben ik vanaf jongs af aan gewend in grachtenhuisje in Amsterdam waar ik geboren ben, bij oma en opa ernaast was het echt heel stijl.
    In mijn vorige huis was alleen de eerste stijl en hoger dan normaal omdat het boven bedrijfsruimte was, binnen gewone trappen.
    Nu heb ik weer een hele stijle ga er inderdaad achterwaards af os licht iets bijdraagt weet ik niet.
    We hebben ook een tweede trap maar die loopt helemaal niet lekker, ik kan niet aan de andere kant draai wennen dan in vorige huis

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat verstandig! Hier hebben we 's nachts een lichtje in het trapgat. Dat zet ik aan als de kinderen naar bed gaan en fungeert ook als nachtlicht omdat we altijd met de deuren open slapen. Het geeft de kinderen rust.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Merk dat vooral buitenlanders zich verbazen over onze stijle trappen.
    Let erop dat ik niet honderd dingen tegelijk meeneem en in ieder geval altijd 1 hand aan de leuning kan houden. Liever loop ik 99 x op en neer.
    Ooit in het donker in een bioscoop van een trap gevallen, dus donker en trappen lopen zijn een slechte combinatie voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In mijn vorige huis had ik ook zo'n steile trap. Heb ook een meniscus operatie gehad en ben blij dat ik nu geen trap meer heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heb je al eens gedacht aan een nachtlampje waar een sensor inzit, die springt aan wanneer je dichtbij komt en blijft dan ook even aan, handig om 1 boven op de overloop en beneden dichtbij het toilet te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja, daar heb je een goed punt: mindful de trap nemen! Dat is zowel geestelijk als lichamelijk goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo, ik wil mijn geweldige getuigenis delen Na jarenlang in relatie met Echtgenoot te zijn geweest, heeft hij het uitgemaakt, ik heb al het mogelijke gedaan om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik heb voor hem smeekte ik hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact op zou nemen met een spell cast die me zou kunnen helpen een spell te gebruiken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spell geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik e-mailde de spell caster, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zou zijn, dat mijn ex voor drie dagen bij me terug zou komen, hij betoverde en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij zo medelijden had met alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik naar hem terugkeerde, dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, deze persoon zou helpen door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukspeler die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babaidadawiseman01@gmail.com
     je kunt hem e-mailen als je hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak.

    Love Spells
    Verdien een goed geld of win een loterij.
    Succes behalen in het bedrijfsleven.
    Spirituele problemen.
    Win een rechtszaak.
    Zoek je levenspartner.
    Krijg een goedbetaalde baan.
    Krijg controle over je huwelijk.
    Krijg gunst en krijg aantrekking van mensen.
    Krijg verloren geld terug.
    Genees je van alle ziekten. zowel geneesbaar als ongeneeslijk.
    Los zwangerschapsproblemen op en zegen je met baby's enz ...

    Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing
    via babaidadawiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348136951551

    Bedank mij later

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo gebakken, mijn naam is Tomas Menovsky, ik kom uit Brussel, ik ben hier om het goede nieuws aan de behoeftigen te verspreiden.
    Ik was depressief toen mijn vrouw me verliet voor een andere man omdat mij werd gevraagd te stoppen met werken omdat ik kanker had en ik blut werd. Ze nam mijn enige dochter weg, dus mijn enige optie was om te sterven, ik probeerde haar te bellen, maar ze negeerde me, ik stuurde haar sms-berichten en plotseling antwoordde ze en zei me dat ik haar niet meer moest bellen of sms'en, op een dag neem ik contact op met een vriend van mij op Facebook en ik legde alles aan hem uit en hij vertelde me ook dat hij dezelfde problemen eerder had en hij stelde me voor aan een spell caster genaamd Doctor osagiede, hij stuurde me zijn persoonlijke e-mail, ik nam contact met hem op via doctorosagiede75@gmail.com en hij beantwoordde me snel ik legde mijn problemen aan hem uit en hij vertelde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat hij dat voor zoveel mensen heb gedaan dat ik een man ben die nooit in betovering geloofde, maar ik besloot het te proberen, hij verzekerde me 24 uur om de spellen en me ook genezen van de kanker en me een betere baan geven en plotseling stuurde hij me de medicijnen voor mijn ziekte, ik nam het slechts 2 dagen en ik was vrij, ik geloofde mijn ogen nooit de volgende dag, iemand klopte op mijn deur en ik verwachtte niemand die dag plotseling, het was mijn vrouw, zij in tranen en ik kon het niet verdragen, smeekte ze bij mij en vroeg om mijn vergeving. Ik kreeg meteen een telefoontje van mijn bedrijf waar ik jaren heb gewerkt. Ik werd gepromoveerd als manager van paragon comapny in de VS, help me alsjeblieft, dokter osagiede voor alles herstellen wat ik eerder verloren heb, zal ik iedereen die hulp nodig heeft, adviseren om contact op te nemen met arts osagiede via zijn persoonlijke e-mail op doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp op +2349014523836 bedankt God zegene diegenen die de tijd nemen om deze getuigenis te lezen veel geluk

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik had in het verleden een worstelingsrelatie met mijn man, wat leidde tot scheiding met mijn eerste man. Nadat ik en mijn ex-man waren gescheiden, kreeg ik nog een kans om opnieuw te trouwen en slechts 5 jaar van mijn tweede huwelijk was er een andere scheiding die vermoorde me bijna emotioneel, ik bleef nog twee jaar ongehuwd en een alleenstaande moeder, eerlijk gezegd was ik niet echt gelukkig omdat elke vrouw een man in haar leven nodig had, er was een tijd dat ik mijn eerste echtgenootfoto zag en ik besefte hoe ik hield veel van hem en heb hem gemist, ik probeerde hem te bereiken, maar ik kreeg te horen dat hij zijn leven voortzette en dat we misschien nooit meer samen zijn, ik huilde bitter die nacht met de gedachte dat ik de man die ik heb gehad kwijt ben veel liefde voor, ik vroeg om advies over wat te doen en een vriend van mij gaf me een contact van DR EZE, ik raadpleegde hem en tot zijn uiterste best met zijn krachtige spreuken hielp hij me met een reünie huwelijk liefde spreuk om mijn ex terug te geven man terug naar mij, in slechts 9 dagen had ik betoverer met een geest uale hereniging gebeden met DR EZE alles draait om voorgoed in mijn leven, ik woon nu gelukkig weer samen met mijn eerste echtgenoot en zoek de echtscheidingskwesties op, met de hulp van DR EZE, een man van wijsheid en zorg, bedankt en ik waardeer alle hulp die je hebt gegeven om mijn ex-man weer in mijn leven te krijgen, ik getuig hier vandaag dat de DR Eze-tempel krachtig is, het kan alle problemen in een verbroken relatie met liefde ooit oplossen. neem contact met hem op voor oplossingen voor elk soort relatieprobleem.

    E-mail (Fastworldnight@gmail.com) of rechtstreeks op

    Whatsapp +2347067748306

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een paar weken geleden zag ik een opmerking over Dr.Azaka Solution Temple, iemand die vertelde hoe hij haar heeft geholpen in zijn relatie.Ik nam ook contact met hem op omdat ik in mijn relatie met hetzelfde probleem werd geconfronteerd, vandaag kan ik Dr.Azaka Solution moedig aanbevelen. Tempel voor iemand die ook wordt geconfronteerd met het verbreken van zijn of haar relatie om vandaag contact met hem op te nemen voor hulp omdat hij me heeft geholpen mijn relatie weer normaal te maken, hier zijn de contactgegevens: Azakaspelltemple4@gmail.com of whatsapp hem +1(315)316-1521, dank u meneer God zegene u.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben overweldigd door vreugde dankzij Dr. Ilekhojie. Mijn man verliet me een paar jaar geleden voor een andere vrouw en ik was er kapot van omdat ik hem nooit iets verkeerds heb gedaan, ik bleef achter met mijn twee kinderen en een baan die weinig betaalt. Ik gaf het bijna op tot ik online een getuigenis zag over Dr. Ilekhojie en ik besloot contact met hem op te nemen. Ik legde hem mijn probleem uit en hij verzekerde me dat ik na 24 uur een positief resultaat zal zien, verrassend genoeg kwam mijn man de dag na de spreuk terug en smeekte me hem te vergeven en beloofde nooit te vertrekken. Mijn man is nu zes maanden terug en we hebben nog nooit problemen gehad, ik ben blij dat ik niet aan Dr. Ilekhojie heb getwijfeld, want hij kan problemen zeker oplossen. Je kunt hem nu ook contacteren voor hulp E-mail: (gethelp05@gmail.com) Viber / WhatsApp: +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  15. NEEM CONTACT OP MET EEN GEWELDIGE SPELLEN CASTER DR JOE OM JE EX-MINNAAR TERUG TE BRENGEN VIA E-MAIL e-mail: zionsolutioncentre@gmail.com of wat dan ook App-nummer +447907629903
    Mijn naam is Zoe Floris, ik geloof nooit dat er ooit een oplossing zal komen voor mijn relatieprobleem met mijn geliefde. mijn minnaar genaamd Daan West gooide me het huis uit en haalde een andere dame binnen die volgens hem nu het beste voor hem is. tot ik op een dag een telefoontje krijg van een vriend in de stad dat mijn man op date gaat met een andere vrouw in de stad, vertelde ik haar dat ik ook verrast ben, want sinds Daan West me heeft verlaten denkt hij nauwelijks en belt hij nauwelijks me. dus na een paar dagen belde mijn vriendin Alice me op en vertelde me dat ze een man had gevonden die erg machtig is, en hij is een geweldige kruidkundige uit Afrika, we weten echt allemaal dat Afrikanen gezegend zijn met zoveel kruidenkrachten die ze gebruiken om veel mensen te helpen, dus hij vertelde me dat de naam van de man DR JOE is dat ze zijn e-mailadres voor mij zal doorsturen zodat ik contact met hem kan opnemen voor hulp, dus echt stuurde ze me het DR JOE-e-mailadres en ik nam die trouwe dag contact met hem op . hij mailde me na een tijdje dat mijn man terug zou komen als ik maar geloof in zijn werk, dus na 48 uur krijg ik een telefoontje van Daan West, en hij begon te smeken of ik hem alsjeblieft zou vergeven voor alles wat hij had gedaan me .. hij smeekte me om mijn hart te breken en hij beloofde nooit meer los te laten. nu zijn ik en Daan West nu van plan om zo snel mogelijk te trouwen. we zijn teruggebracht met de grote krachtige liefdesbetovering en verblind door de spreuk van DR JOE, we zijn gelukkig en blij. neem contact op met DR JOE op deze e-mail: zionsolutioncentre@gmail.com of whatsApp-nummer +447907629903

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik was wanhopig op zoek naar een manier om mijn ex-vriend weer verliefd op me te laten worden. We hebben onze ups en downs gehad, maar de afgelopen 6 maanden is onze relatie naar het zuiden gegaan. Ik heb meer dan 500 besteed aan een spreukgieter waarvan ik dacht dat die me zou helpen en niet wetende dat ze niet hielp. Ik neem contact op omdat ik de begeerlijke vrouw wil zijn die ik vroeger was en hij wordt weer verliefd op mij en trouwt met mij. Ik kan me deze jongen met niemand anders voorstellen totdat ik echt contact heb opgenomen met Dr. ISIKOLO die mijn hartsverlangen heeft ingewilligd. Hij gaf me details over hoe ik me kon helpen, wat hij deed toen ik gehoorzaamde en hij redde mijn man uit de boze handen van de dame die hem hypnotiseerde en mijn man keerde binnen 48 uur terug naar jou en ik was echt verbaasd dat zo'n manifestatie van krachten is echt echt. Nu kan ik mensen met plezier vertellen om DR ISIKOLO eens te proberen in hun problemen en de onmiddellijke resultaten af te wachten. neem contact met hem op met zijn e-mailadres. isikolosolutionhome@gmail.com of rechtstreeks WhatsApp +2348133261196.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Goedendag allemaal, ik wil de ervaring die ik heb delen met een spreukenmaker genaamd Dr Ajayi, hij is een zeer krachtige man gezegend door zijn voorvader om mensen met verschillende levensproblemen te helpen, ik ging door de ergste fase van mijn leven omdat mijn man vertelde me dat hij uit het niets wil scheiden, ik vroeg hem waar ik het mis ging, maar hij gaf me geen antwoord in plaats daarvan ging hij het huis uit dit was echt raar dus ik zoek hulp toen ik dr. Ajayi ontmoette spell caster online, ik legde mijn toestand aan hem uit, na enig overleg kwam ik erachter dat mijn man bij zijn secretaresse op het werk is en hij is in haar ban, de grote spell caster vertelde me wat er moest gebeuren en ik volgde zijn instructies. Tegenwoordig ben ik een trotse vrouw, want mijn man is bij mij thuis en we verwachten ons tweede kind allemaal dankzij dr. Ajayi, de spreukenmaker, als je de hulp nodig hebt van een spreukenmaker voor welk probleem dan ook, is dr. Ajayi de goede persoon voor een perfect en betrouwbaar resultaat. Neem contact op met zijn e-mail: drajayi1990@gmail.com of Viber \ WhatsApp-nummer: +2347084887094

    BeantwoordenVerwijderen