Volgers

Volgers

zaterdag 24 augustus 2019

Willem fluit

In een boek las ik over genen van je voorouders. Ik merk bij mezelf, dat ik het goede humeur en misschien meer eigenschappen van mijn grootvader heb. Een sterk stel genen, want ook mijn vader, broer en zus hebben die opgewektheid. Hoewel mijn vader ook een stukje van het felle van zijn moeder had.
Mijn grootvader was een aparte man. Bekend in den Briel. Ze noemden hem Willem fluit. Omdat hij  fluitend over straat ging. Hij was ook eigenwijs. Zijn gebit deed pijn in het begin. Hij deed het uit, vond het maar niets en leefde de rest van zijn leven zonder tanden. Dat betekende veel pap en brood zonder korstjes eten.
Ook droeg hij geen stropdas en sokken. Zelfs in de winter op blote voeten in zijn schoenen. Hoe onfatsoenlijk mijn oma het ook vond.
Ik herinner me nog zijn laatste weken. Heel zwak lag hij in bed met de ogen dicht. "Opa,ik weet nog een goede mop van Sam en Moos"zei ik dan. Even gingen de ogen open en kwam er een glimlach. Vrolijk tot het einde.
Ik vind het wel prettig, dat ik voor een deel op hem lijk.

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal over je grootvader .Ik denk dat ik wel op Opa van vaders kant lijk een erg gevoelig man.Zijn bijnaam was vroeger dus ook Klein Zieltje omdat hij erg zachtaardig was .En wat fluiten betreft ,mijn vader had in de middag een krantenwijk en liep altijd te zingen of te fluiten .Zijn bijnaam was de zingende krantenman en er heeft zelfs een stuk in de krant gestaan ooit over dat zingen en fluiten en dat de mensen dat zo leuk vonden .Leuke herinneringen zijn dat en vroeger hadden heel veel mensen een bijnaam .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn prachtige genen, die je geërfd hebt! Mensen die fluiten zijn de beste!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn opa was een ruiler, als er toen internet was geweest zou hij in staat zijn geweest van de paperclip naar een auto te gaan.
  In de oorlog zorgde hij er zo ook voor dat er nauwelijks honger werd geleden bij hen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, ik wil mijn geweldige getuigenis delen Na jarenlang in relatie met Echtgenoot te zijn geweest, heeft hij het uitgemaakt, ik heb al het mogelijke gedaan om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik heb voor hem smeekte ik hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact op zou nemen met een spell cast die me zou kunnen helpen een spell te gebruiken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spell geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik e-mailde de spell caster, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zou zijn, dat mijn ex voor drie dagen bij me terug zou komen, hij betoverde en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij zo medelijden had met alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik naar hem terugkeerde, dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, deze persoon zou helpen door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukspeler die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babaidadawiseman01@gmail.com
   je kunt hem e-mailen als je hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak.

  Love Spells
  Verdien een goed geld of win een loterij.
  Succes behalen in het bedrijfsleven.
  Spirituele problemen.
  Win een rechtszaak.
  Zoek je levenspartner.
  Krijg een goedbetaalde baan.
  Krijg controle over je huwelijk.
  Krijg gunst en krijg aantrekking van mensen.
  Krijg verloren geld terug.
  Genees je van alle ziekten. zowel geneesbaar als ongeneeslijk.
  Los zwangerschapsproblemen op en zegen je met baby's enz ...

  Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing
  via babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Bedank mij later

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo gebakken, mijn naam is Tomas Menovsky, ik kom uit Brussel, ik ben hier om het goede nieuws aan de behoeftigen te verspreiden.
  Ik was depressief toen mijn vrouw me verliet voor een andere man omdat mij werd gevraagd te stoppen met werken omdat ik kanker had en ik blut werd. Ze nam mijn enige dochter weg, dus mijn enige optie was om te sterven, ik probeerde haar te bellen, maar ze negeerde me, ik stuurde haar sms-berichten en plotseling antwoordde ze en zei me dat ik haar niet meer moest bellen of sms'en, op een dag neem ik contact op met een vriend van mij op Facebook en ik legde alles aan hem uit en hij vertelde me ook dat hij dezelfde problemen eerder had en hij stelde me voor aan een spell caster genaamd Doctor osagiede, hij stuurde me zijn persoonlijke e-mail, ik nam contact met hem op via doctorosagiede75@gmail.com en hij beantwoordde me snel ik legde mijn problemen aan hem uit en hij vertelde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat hij dat voor zoveel mensen heb gedaan dat ik een man ben die nooit in betovering geloofde, maar ik besloot het te proberen, hij verzekerde me 24 uur om de spellen en me ook genezen van de kanker en me een betere baan geven en plotseling stuurde hij me de medicijnen voor mijn ziekte, ik nam het slechts 2 dagen en ik was vrij, ik geloofde mijn ogen nooit de volgende dag, iemand klopte op mijn deur en ik verwachtte niemand die dag plotseling, het was mijn vrouw, zij in tranen en ik kon het niet verdragen, smeekte ze bij mij en vroeg om mijn vergeving. Ik kreeg meteen een telefoontje van mijn bedrijf waar ik jaren heb gewerkt. Ik werd gepromoveerd als manager van paragon comapny in de VS, help me alsjeblieft, dokter osagiede voor alles herstellen wat ik eerder verloren heb, zal ik iedereen die hulp nodig heeft, adviseren om contact op te nemen met arts osagiede via zijn persoonlijke e-mail op doctorosagiede75@gmail.com of whatsapp op +2349014523836 bedankt God zegene diegenen die de tijd nemen om deze getuigenis te lezen veel geluk

  BeantwoordenVerwijderen