Volgers

Volgers

maandag 16 maart 2020

wonderlijk



Het is zo wonderlijk stil buiten. Geen verkeer of joelende schoolkinderen. Bijna als een zondag, maar het weten waardoor maakt het beleven anders.
Er komen positieve whatsappjes binnen met mooie uitspraken,gedichten of praktische raadgevingen. En vriendin uit Polen gaf oefeningen om de longmeridiaan te stimuleren door. Ik heb het gelijk geprobeerd vanochtend.
Met mijn biebboeken ben ik zuinig. Voorlopig is het uitleenpunt dicht. Gelukkig heb ik nog mooie herlezers in de kast staan. En op internet is ook veel boeiends te vinden.
Al een paar weken heb ik een steeds terugkerende lichte keelpijn. Korrels van de homeopaat leken te helpen. Maar helaas, gisteren brandde het weer. Gelukkig ben ik er niet beroerd van. Maar met de buurvrouw klets ik alleen uit de verte over het muurtje. Haar vriend is te kwetsbaar voor een verkoudheidsvirus.
Zo ook de yoga. Die sloeg ik vorige week al over, om geen anderen te besmetten. Mocht de groep toch doorgaan, dan haak ik ook morgen af. Daar zitten mensen met kwetsbare longen.
Eten heb ik nog genoeg in huis. Misschien in het midden van de week eens kijken bij de super of er fruit en verse groente is.
Er wordt gekrabbeld aan de deur. De buurhondjes willen een snoepje.

6 opmerkingen:

  1. Ja, rare tijden. Blij dat ik een tuin heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, herkenbaar. Toen ik verkouden was ben ik ook voorzichtig geweest.
    Ik deed vanmorgen een paar kleine boodschappen. Er is genoeg in de supermarkt, verse dingen zijn er gewoon. Vreemd hè. Sterkte en beterschap met je keel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik herken het zo ook bij ons in de buurt bijna alle auto's thuis. Ik zie ook weinig mensen over straat lopen. Wat mij helemaal opvalt is dat allerlei koeriersbusjes niet rijden. Het lijk idd zondag maar het is zo onwerkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Via www.dbnl.org kun je gratis (oudere) boeken lezen. Is legaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook hier op het Achterhoekse platteland is het raar rustig. Het is hier altijd al rustig, maar nu voelt het anders of zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. mijn man is een paar dagen naar de achterhoek. Hij appte,dat hij geen hamstergekte meemaakte bij de super.

      Verwijderen