Volgers

Volgers

dinsdag 5 januari 2021

concept

In mijn boekenkast staan een paar boeken van Tony Parsons. Nondualiteit ten top. Zijn eerste boek moest ik steeds even wegleggen,om het te kunnen begrijpen. In zijn visie ben "je"compleet in het hier en nu. Op dit moment is er alleen de kamer waar "ik"ben. Mijn man en de hond (op ronde) zijn concepten. Pas als ze hier zijn is er weer iets. Dat betekent,dat er ook geen zorgen zijn over zaken,die concepten zijn. Pas vlak voor je neus zijn ze er..........Tijdens de lockdown moest ik regelmatig aan die boeken denken. Er lijkt zoveel te zijn,om zorgen over te maken of verdriet van te hebben. Alleen,dat is in de meeste gevallen een concept. Als we 's avonds een film kijken is het leven goed. Onderdak,warmte, aangename afleiding,allemaal hier.En al die concepten kan ik even helemaal buiten mijn leefwereld plaatsen. Met andere woorden even "lekker in mijn bubbel".

8 opmerkingen:

  1. Dit boek spreekt me erg aan. De cover, de titel... Ik ga 'm reserveren in de bieb!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt heel interessant! De hele tijd in je hoofd zitten met allerlei dingen om je zorgen over te maken, is ontzettend vermoeiend. Het is wel een boek voor mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb me er een tijd in verdiept en in het begin raakte ik het een tijdje kwijt...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel veel van zulke ideeen zijn op een of andere manier afgeleid van Boeddhistische filosofieën. Misschien niet bewust hoor. Als het helpt is dat mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow, ideeën als deze vind ik altijd zo interessant... waarbij je je geest een beetje moet oprekken om het enigszins te vatten. Boeiend, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi stukje Izerina. Als chronische tobber kan ik daar iets mee. Zeker in deze tijd. Ik ga het boek eens opzoeken en misschien bestellen. Dankjewel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hij heeft ook filmpjes op YouTube. Kun je eerst kijken of het iets voor je is.

      Verwijderen
  7. Het klinkt een beetje als het verschil tussen je cirkel van invloed en je cirkel van betrokkenheid (Covey), maar dan nog drastischer versimpeld. Het enige waar je écht invloed op hebt, is het hier en nu. We leven nu wel in een rare tijd, want als je met je man en hond zou videobellen, zou het lijken alsof ze bij je in de kamer zijn.

    BeantwoordenVerwijderen