Volgers

Volgers

zaterdag 7 januari 2023

geluk hebben

Wat had ik geluk een paar dagen geleden. Ik liep van de trap naar beneden en miste de laatste trede. Mijn enkel zwikte en ik viel tegen de muur van de gang. Mijn man schrok zich rot en zelf was ik even "weg"van de pijn. Ik probeerde mijn enkel en kon er op staan. Eén knie bloedde. Mijn hoofd voelde normaal. Dat was goed afgelopen. Alleen maar blauwe plekken en die gaan snel over.Een paar dagen arnicazalf en korreltjes gebruiken. Vanaf nu nog bewuster de trap aflopen. Ik vermoed,dat moeheid meespeelde. Ik had boven opgeruimd en ben nog steeds moe van de griep. Dus daarna zei ik "laatste trede"tegen mezelf. Er in houden,die gewoonte,want het is een rottrap,die ik al achterstevoren afloop.Maar ik besef,dat het ook slechter had kunnen aflopen.

11 opmerkingen:

  1. oef dat was schrikken voor jullie beiden. gelukkig goed afgelopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben een steile trap en die lopen we ook achterstevoren af en er zit een leuning in twee delen ook nog. Als ik overpak van de ene naar de andere tel ik de resterende treden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben dus net gevallen van een steile trap; 2 gebroken polsen en een blauw gezicht, Ook ik heb vreselijk veel geluk gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zou eigenlijk verboden moeten worden, zulke steile trappen. Snap ook wel dat vooral in oudere huizen die er gewoon zijn. Maar al te vaak oorzaak van dit soort ongelukken in huis. Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oefff....dat is schrikken. Ik weet er alles van. Je kunt zo verkeerd terecht komen. Nog steeds niet hersteld van mijn drie dubbele enkelbreuk. Nu bijna een jaar geleden.
    Ik kijk nu ook extra uit. Hou mij altijd aan de leuning vast. De schrik zit er dan wel in.
    Sterkte en beterschap.

    Liefs Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O jee. Mij gebeurde hetzelfde in het eerste cafe op de eerste dag van een busreisje. De toiletten waren beneden en door mijn slechte zicht en donker Ook de laatste trede. Grlukkig viel het ook mee. Maar war doet dat zeer he. Pfffff. Voorzichtig hoor. Als ik dat van jou hoor ooo wat ben ik blij met mijn rollator. Die voorkont echt veel al kan hij niet mee de trap af 🤣

      Verwijderen
  6. Tja, sinds ik boven de 60 ben val ik regelmatig! Op dit moment is mijn neus helende, was gelukkig niet gebroken....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Inderdaad, dat had heel anders kunnen aflopen. Maar pijnlijk zal het even goed zijn. Manlief overkwam dit een paar jaar geleden, toen we inpakten om naar huis terug te gaan na een vakantie in Zuid-Frankrijk. Hij brak zijn voet. Omdat we geen zin hadden in Franse klinieken ben ik toen het hele stuk naar huis terug gereden (en ik ben niet zo'n autorijder...) Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ga nooit meer zonder een leuning vast te houden een trap af. En als er geen leuning is dan zoek ik steun aan een muur, of mens! Jaren geleden thuis alle treden van de trap gegleden, was bont en blauw en weken last gehad! Ik ben motorisch niet zo sterk dus ben gewoon wat voorzichtiger geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve help, gelukkig goed afgelopen. Beterschap

    BeantwoordenVerwijderen