Volgers

Volgers

donderdag 12 januari 2023

zo triest

Op internet las ik over een nieuw ziekte "het syndroom van Vattenfall". Meestal oudere mensen,die onderkoeld de SEH worden binnengebracht. Ze hebben te lang in hun te koude huis gezeten. Omdat ze energierekening niet kunnen betalen en de verwarming voor hun conditie echt te laag staat.Wat is dat triest.Dat onze z.g verzorgingsstaat is afgegleden naar een land met mensen in de kou of met te weinig voedsel..... Vroeger waren er programma's van Max,die bij ouderen in oostbloklanden voedsel en een houtvoorraad brachten. Omdat die mensen zo arm waren. Ik denk,dat zo'n programma hier nu ook gemaakt kan worden.Steeds meer economen waaschuwen voor een flinke recessie. Vlad en Vlod beeindigen hun oorlog nog niet.De energie-en voedselmarkt zal nog onstabiel blijven.Dan helpt een verhoging van de AOw maar een klein beetje.Een klein voordeel komt van de weergoden. Het vriest gelukkig nog niet.

6 opmerkingen:

  1. Heel veel regelingen zijn in de laatste jaren compleet afgebroken door onze regering. Neem de zorg. Je zult maar oud zijn en alleen en niet meer goed voor jezelf kunnen zorgen.
    Omroep Max kan inderdaad een programma maken over onze ouderen en al die mensen die afhangen van de voedselbank.

    Ik vind het diep treurig hoe het op het moment in ons land is gesteld.
    De rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer en de middelmaat gaat steeds meer overhellen naar de armen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En wat denk je van het "nieuwe"pensioenstelsel. Gaat net zo n catastrofe worden als de zorgverzekering.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat akelig inderdaad. Ik had dat nog niet gehoord. Het is inderdaad nog een 'geluk' dat de temperaturen erg hoog zijn voor deze tijd van het jaar. Ook al is dat klimaattechnisch natuurlijk niet zo goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat vreselijk. O O we zijn er nog lang niet. Wat een toestanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Inderdaad heel erg dat Vattenfall syndroom en dat in een land als Nederland. Laten we blij zijn dat het niet echt koud wordt. Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar dat opwarmen van de aarde heeft zo ook zijn voordelen, toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. de nieuwe pensioen wet wordt een ramp.snap echt niet dat deze er doorheen gejast wordt. niet goed doorberekend en nog te veel hiaten. vooral het verdwijnen van het partner pensioen is voor mij een grote miskleun. deze wet gaat gigantich veel geld kosten met het omzetten van het oude naar het nieuwe systeem ,ben bang dat dat uit de pensioen pot betaald wordt.

    BeantwoordenVerwijderen