Volgers

Volgers

woensdag 21 juni 2023

stortbuien

Gisteren werden de stortbuien met onweer en windstoten al vroeg aangekondigd. Ik had alle losse spullen uit de tuin weggezet. En de tomaten nog extra vastgebonden.Toen begon de ellende. Er viel in korte tijd zoveel regen,dat de regenpijpen het niet naar beneden konden afvoeren.Overal stroomden goten over.Vroeger gebeurde dat wel eens een enkele keer. Het laatste jaar was dat stortbad al een paar keer. Er staat al een regepijp met grotere diameter klaar. Maar mijn man moet die nog bevestigen....... De garage had een vorige keer zoveel lekkage,dat de vloerbedekking en het gereedschap nat waren. "Deskundige mannen"hadden zich er over gebogen en het probleem verholpen. Nee dus. Er stond gewoon een laagje water,dat langs een muur naar beneden was gelopen. Dan is oud zijn vervelend. Niet meer zelf het dak op kunnen en iets goed repareren. Gelukkig kwam een buurman aan. Hij ging het garagedak op. En zag samen met mijn man meteen ,wat de oorzaak was. Veel water door een klein afvoerpijpje betekende gewoon een regenbui in de garage. En in die er naast. De buurman leidde het water om naar zijn eigen tuin. Die stond toch al blank.Nu moet het definitief in orde gemaakt worden.Laat het nog even droog blijven

3 opmerkingen:

  1. 'Normaal' regenen kan het bijna niet meer. Het worden steeds vaker stortbuien. Of helemaal niks. En na droogte heeft de grond ook veel meer moeite met het water absorberen. Vervelend dat het zo bij jullie de garage in loopt, maar fijn dat er burenhulp is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier in de Achterhoek valt het erg mee/tegen met de stortbuien. Van mij hadden ze eigenlijk wel veel uitbundiger mogen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen