Volgers

Volgers

donderdag 7 december 2023

missen

Een buurvrouw van een paar huizen verder ken ik al van toen we hier pas woonden. Op straat een praatje. Fruit delen. Soms bracht ze zelf gebakken koekjes. In geval van nood liet ik haar hondje uit. Toen Merle er niet meer was,durfde die kleine ook binnen te komen..........Vorige week kwam ze vertellen,dat ze alvleesklierkanker had. Ik was er stil van. Later zei ze nog,dat ze zich zorgen maakte,dat haar hondje naar het asiel zou moeten.We boden aan,dat als de kruimel niet op tijd een nieuw huis had,ze tijdelijk bij ons mocht zijn,om verder te zoeken. We lopen te slecht om nog een hond te nemen.Maar gelukkig is er iemand,die het beestje een nieuw tehuis biedt....... Zonet kwam de buurvrouw vertellen,dat de uitslag van de scan slecht was. Uitgezaaid.Wat moeilijk voor haar, haar kinderen en kleinkinderen.Als buur kun je alleen maar luisteren en ev. praktische hulp bieden. Als ze zwakker wordt,wil ik het hondje wel uitlaten.Ik zal de buurvrouw en haar hondje missen.

8 opmerkingen:

  1. Altijd verdrietig, hopelijk heeft ze geen lang en naar ziekbed. En meer dan er zijn als het nodig is kan je niet doen. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een naar bericht. Lief dat je er voor haar bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach wat verdrietig. Jij doet inderdaad wat je kunt als buur: luisteren, en praktisch helpen. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen

  4. Wat verdrietig, Izerina. En fijn dat jij kunt helpen, dat je een beetje rust geeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een naar nieuws. Maar wat fijn voor haar dat je een zorg voor haar kon verlichten met je aanbod om haar hondje eventueel op te vangen. Mijn nichtje heeft ook alvleesklierkanker gekregen en dat is inderdaad geen goede diagnose om te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach, je buurvrouw ... zo'n deel van je leven, zeker wanneer je, zoals bij jullie, al heel lang buren van elkaar bent. Fijn dat jullie er voor haar zijn en dat ze er met jullie over kan praten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoe dichter bij hoe meer impact. Zo naar altijd weer. En luisteren ja dat is vaak het enige wat je kunt doen. Sterkte Izerina.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ach wat verdrietig, fijn dat je er voor haar bent.

    BeantwoordenVerwijderen