Volgers

Volgers

dinsdag 6 december 2016

voedsel

Ze is er weer, het merelvrouwtje. Als ze nesten heeft, weet ze ons te vinden. In de zomer en herfst is er voldoende ander voedsel. Maar nu wordt dat schaars. En zit ze op het dak de keuken in te kijken. Wij leggen dan een paar kattenbrokjes op de put.
 
 
 
Haar partner was bijna tam. Die kwam zelfs in de vensterbank zichzelf laten zien met de vraag om eten. Helaas was hij afgelopen voorjaar er niet meer. Het nieuwe mannetje kwam wel brokjes halen, toen er jongen waren. Maar nu zie ik hem niet.
Er is er nog eentje, die de kattenbrokjes lekker vindt. Als Merle buiten komt , gaat haar eerste blik naar het putdeksel. Ach, er zijn brokjes genoeg.
 
 
 
Misschien is het niet goed volgens vogelkenners. Maar ik vind het zo leuk, om naast een huisdier ook een paar tuindieren te hebben

4 opmerkingen:

 1. Wat is er dan niet goed met de vogeltjes voeren? Op de vogelbeschermingsite wordt van alles erover gemeld en ook kan je er in de webshop het kopen. In de zomer is het inderdaad niet echt nodig maar wel leuk.

  Dit jaar hebben we een echte voedselboom met extra ingelijmde zijtakjes. Vorig jaar had ik alleen in de struik die bij de buren in de tuin staat van alles gehangen en nu gebruiken ze die boom als zitboom en komen bij mij eten. Not niet veel variatie, kool- en pimpelmeesjes, vink en roodborst. Vorige week 1x de bonte specht en een lijster ruimt de gevallen zaden op de grond op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook water is aanwezig en dat is het eerste wat ik doe als ik opsta nu het vriest.

   We hopen nog heel veel verschillende vogels te zien deze winter met gevarieerd voedsel.

   Verwijderen
  2. Wat kan een mens daar van genieten he?

   Verwijderen
  3. Ja heerlijk ook ge gedrag observeren wan wie wel mag komen eten samen en wie niet. Winterkoninkje is er ook weer sinds vanmorgen

   Verwijderen