Volgers

Volgers

donderdag 18 mei 2017

aangenaam

Hoewel ik genoot van de zomerdagen , was het vanochtend aangenaam koel op straat. De regenbuien hadden de aarde en planten een heerlijke geur gegeven. De koelte was niet die van het begin van een warme dag. Meer een blijvertje.
Gisteren zat ik weer in mijn schaduwhoekje. Met een mooi en gewoon plezierig boek. "De eerste vrouw"van Susan Smit. Over de relatie tussen een bekende operazangeres en acteur. Gebaseerd op een waar gebeurde liefdesgeschiedenis in het begin van de vorige eeuw. Het mooie was, dat zomaar tussen zinnen zulke wijsheden staan. Om bijna overheen te lezen.
Meteen heb ik op de hoofdpersonen gegoogeld. En zag ik  foto's voor me tijdens het lezen. Ik zou zo een tijdreis willen maken naar die jaren. Als toeschouwer dan. Het leven van de rijken en daarnaast de grote armoede. De opkomst van de stomme film. Ik herinner me die nog van de dikke en de dunne.
Caruso komt in het boek voor. Mijn grootvader had een opdraaibare grammofoon met van die breekbare 78 toeren platen. Ook eentje van Caruso. Iets uit die tijd, wat ik me herinner.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten