Volgers

Volgers

dinsdag 9 mei 2017

dag en nacht

 
 
Vannacht was een kat erbarmelijk aan het kermen. Het klonk als een kind, dat mishandeld werd. Nu had ik net (via een blog) het boek " de derde generatie"gelezen. Over de kleinkinderen van holocaust slachtoffers.
In mijn half slaap mengden zich de geluiden met de gruwelijkheden, die ik las. Het duurde even, voor ik wakker genoeg was, om me mijn fantasie te realiseren. En die te stoppen.
Dan is het heerlijk wakker worden met een blauwe lucht. En het gekwetter van jonge merels, die kattenbrokjes willen hebben. De koude buitenlucht maakte me helemaal helder op het rondje.
Straks fietsen we naar de kringloopwinkel. Afscheid nemen van mijn favoriet. Over 3 wk sluit men. Er zijn al steeds minder artikelen, want het innemen is gestopt.
 
 
 
Ook de frietboer is dicht. Helaas door ernstige ziekte. Nu waren we geen grote klant, maar zo af en toe een ijsje na een wandeling aan het kanaal, dat deed ik wel in de zomer. En een enkele keer een  frietje bij het avondeten. Er sluiten nog meer winkels. Het wordt saai in het dorp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten