Volgers

Volgers

dinsdag 16 mei 2017

geuren

 
 
Aan de dijk hangt de zware geur van meidoorn. Vermengd met die van een beetje fluitenkruid. Vooral met weinig wind is het net een fles parfum. Ik zat een tijdje op mijn mijmerboom te genieten. Merle scharrelde een extra maaltje konijnenkeutels bij elkaar. Wat is dit toch een mooie tijd van het jaar.
In de straat bloeit al beginnend een vlier. Ik ga straks een paar schermen plukken. In dat lokale kookboek las ik een simpel recept. Gewoon vlierbloesem in een karaf water later trekken. Dat ga ik eens proberen. De siroop maak ik niet meer, zoveel suiker moet daarbij. De bloesem smaakt ook lekker in pannenkoekjes.
Ook in de tuin groeit alles hard. De bessen zijn groen. De aardbeien gaf ik gisteren bescherming van gaas. Die gun ik niet aan de vogels. De eerste bloesem bloeit in de braam. Van de opkomende slasoorten valt al goed te eten. Het is een prachtige overdaad overal.

1 opmerking:

  1. Heerlijk he? Ik tuinier midden in de natuur. Is genieten. Maar kennelijk tuinier ik ook voor de vogels... enkele tuinbonen zijn tot de grond opgegeten.

    BeantwoordenVerwijderen