Volgers

Volgers

zaterdag 13 mei 2017

kunstroute

 
 
Er is vandaag een kunstroute in het dorp. In een paar winkels, een kerk een prachtige tuin en een ouderencentrum exposeerden een aantal mensen tegelijk. De rest was verdeeld over het dorp in eigen huis, garage of tuin.
Het is leuk om te zien, wat mensen maken. Ik probeer me dan ook het plezier, waarmee gewerkt wordt voor te stellen. Hier en daar was ook een kunstenaar aan het werk.
Lang niet alles zou ik zelf aan de wand willen hebben. Maar dat doet niet af van het leuke van het kijken. Ik merk, dat ik meteen op werken in blauwtinten afstap.
In een grote voorjaarstuin was eigenlijk de natuur mooier dan de menselijke producten. Mijn buurvrouw verzuchtte, dat ze daar wel foto's wilde maken. Waarop de eigenaresse meteen zei "Bel maar, als je komen wilt". We kochten daar nog de laatste walnoten. In de herfst was ik een paar keer langs geweest en trof niemand thuis.
We hebben lang niet alle adressen gehad. Overvallen door een kletterbui reden we naar huis. Natte kleren uit, afdrogen en een warme kop thee. Volgend jaar eens kijken bij de rest van het gezelschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten