Volgers

Volgers

dinsdag 25 juli 2017

ruisen

Met deze stevige wind en de bomen vol blad ruist het aan het kanaal. Het geluid overstemt een deel van de verkeersgeluiden. Ik zat op mijn mijmerboom naar het ruisen te luisteren. En moest denken aan een stukje uit "de alchemist" van Coello. Daar fantaseert de hoofdpersoon .waar de wind vandaan komt en wat die meebrengt. Hier kwam die deels over zee, maar dat rook ik niet meer.
 

Ook in de tuin zwiepten de takken. Ik wilde de uitlopers van de druif knippen. Die slingerden zich over het schuurdakje. Het was moeilijk, die bewegende slierten te pakken te krijgen.
De regen heeft het vergelende gras weer helemaal opgefleurd . Die kleine buur-perro wil nog wel eens een plasje doen hier. En Merle doet dan niet onder. Daar moeten emmers water over,anders wordt het weer geel.
Zo'n niet-tuin-zit-dag is ook wel eens prettig. Binnen is er van alles te doen en te lezen. Er zijn bramen rijp, dat wordt een smoothie. Vanochtend vertelde een buurvrouw over een lekker fruit-taart-deegje. Dat ga ik ook eens proberen.
Zo is er altijd wel iets te scharrelen.
 
 
 

3 opmerkingen:

  1. Fruittaartdeegje ben ik weel benieuwd naar. Ik doe altijd maar wat uit de losse pols en ervaring, ongeveer 200 gr boter, 50 gr suiker, eitje en doe er dan bloem en amandelmeel bij tot ik het fijn vind voelen. Veel fruit uit de vriezer erover, kruisbessen, bramen, bessen en altijd wat appel. maakt elke keer anders

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad fijn, even een dag binnen. Al bramen joh, dat is best vroeg toch? Hier zijn ze piepklein en knalgroen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker niets doen dagje is dat. Ik heb ook weinig gedaan vandaag. Boodschapjes, kopje capucinno elders gedronken. Wasje gedraaid, afspraken gemaakt. Schoon gemaakt. Internet. Weer geen boek gelezen. Ik hoop dat internet ooit ook eens een dag de deur uit te doen.

    BeantwoordenVerwijderen