Volgers

Volgers

donderdag 5 oktober 2017

ongezonder

"Klanten van de voedselbank eten ongezonder" kopte het nieuws. Wat lijkt me dat moeilijk. Weten,dat je minder gezonde voedingsmiddelen eet, omdat je geen geld hebt voor groenten, fruit, noten,zuivel of vis.Ik las daar een hele tijd geleden een boek over. Van een journaliste, die door een samenloop van narigheid een tijd van de voedselbank at. Het verschil met wat ze gewend waren was groot.
Hier op het platteland kun je wildplukken, bramen,bessen,soms appeltjes en noten. Ook mag men na het oogsten wel uien rapen. Maar dan moet je wel gezond zijn. Trouwens ook voor het ophalen van het voedselpakket moeten sommige mensen een eind fietsen hier.
De titel van een ander blog is "wat doe jij voor de voedselbank? ". Ik bedacht,dat ik alleen af en toe geld doneerde. Voor de brandstof en het onderhoud van de auto's. Want ook ophalen hoort bij de werkzaamheden van de voedselbank.
Helaas kan ik me niet aanbieden als vrijwilligster. Ook die zijn er  niet altijd genoeg. Ik sprak eens een boerin. Zij hadden regelmatig wat groenten, die niet geschikt waren voor de veiling. Maar de voedselbank had geen mankracht om het op te halen. Jammer, want dat is juist gezonde kost."
Als ik op vrijdag in mijn kist met bezorgde boodschappen kijk, ben ik dankbaar, dat ik al dat gezonde lekkers kan kopen.


1 opmerking:

  1. Ik doe vrijwilligerswerk voor een stichting die mensen in financiele problemen ondersteunt met levensmiddelen die we van supermarkten krijgen aan het eind vd dag, Daar is heel vaal veel groente bij omdat dat op de datum is. Soms ook veel toetjes en ook wel bioprodukten. Het lijkt me alleen erg moeilijk om er goede maaltijden van te maken elke keer. Zeker voor enkele jonge moeders die weinig kookervaring of interesse hebben.

    BeantwoordenVerwijderen