Volgers

Volgers

zaterdag 26 mei 2018

eindelijk

Gisterenochtend kwam een mailtje. De bril was klaar en kon opgehaald worden. Ik stapte op de eerstvolgende trein, om de multifocale bril en het aparte lees/pc exemplaar te halen.
Maar in de winkel zat er maar één bril, die om te lezen in het zakje. "Oh nee he, niet nog een keer naar Middelburg" was mijn eerste gedachte. De mevrouw begreep, dat ik baalde. Als ik me 20 min kon vermaken, zouden de andere glazen in het montuur gezet worden. Dat deed ik. Bij de boekwinkel hebben ze heerlijke stoelen. Daar heb ik zitten wachten.
Het is genieten en wennen tegelijk. Ik kon de kleine letters van de Happinez goed lezen. Daar liggen nog vier nummers van klaar. Eindelijk keek ik weer journaal op het grote tv scherm. En toen het in de avond kil werd in de tuin, genoot ik van een opgenomen aflevering van Vera.
Ik heb het gevoel weer terug te zijn in mijn normale leven met de dingen, die ik graag doe. Helaas is de lichtstraal bij het kijken naar een lamp gebleven. Ik probeerde het meteen uit met een zaklamp in de donkere kelderkast. Dat moet ik ter sprake brengen bij een volgende controle bij de oogarts. Want als het winter wordt met de koplampen van auto's. dan wordt het wandelen en fietsen er niet veiliger op voor me.
Maar eerst achterstallig leesvoer wegwerken. Een ronde kringloopwinkeltjes gaan doen en kijken naar de waslijst met opgenomen mooie tv programma's. En de uitgestelde inkomstenbelasting invullen.





9 opmerkingen:

  1. Dat moet echt heel fijn zijn. Gefeliciteerd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk dat je weer kunt lezen en tv kijken . Bij mij word het geschitter nu steeds minder .Ik heb nog wat reflectie van schemerlamplicht in mijn ooghoeken maar ook dat word steeds minder gelukkig .Toch hoor ik heel veel mensen die nergens last van hebben ,wij hebben helaas een beetje pech op dat punt denk ik,maar het komt vast wel goed .
    Fijn lees weekend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. jouw verhaal is hoopvol voor me

      Verwijderen
    2. We moeten gewoon even wat geduld hebben en dat valt niet altijd mee.Ik ben zelf zo blij dat ik het aangedurfd heb ,zo blij met alles wat ik nu weer zie .En twijfel je toch dan gewoon naar de oogarts gaan hoor ! Maar nu gewoon genieten van het lezen en tv kunnen kijken

      Verwijderen
  3. Wat fijn, ik zou lichtelijk gestoord worden van niet-lezen. Hoop dat je snel went en dat de bijverschijnselen ook nog verdwijnen! Geniet!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan je dit weekend ook nog eens heerlijk in de zon zitten lezen. Wens je heel veel leesplezier. Goede service van die brillenzaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk voor je. Ik begrijp een beetje hoe je je hebt gevoeld. Ik kon de laatste maanden ook niet makkelijk lezen. Het frustreerde enorm. En het duurde even voor ik begreep dat ik een leesbril nodig had. 😊
    Bij mij was dat makkelijk op te lossen. Jij hebt meer geduld moeten hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat je nu weer kunt lezen en tv-kijken. Daar wens ik je veel plezier mee, de komende tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. I'am glad to read the whole content of this blog and am very excited,Thank you for sharing good topic.

    ดูหนังออนไลน์

    BeantwoordenVerwijderen