Volgers

Volgers

donderdag 8 april 2021

energie

Merle lijkt zo'n onaangedane,nuchtere hond. Niets is minder waar. Ze is heel gevoelig voor energie. Mijn man kan bij tijden flink mopperen. Op de pc,die het niet doet,op post.nl,die een pakje niet bezorgt. De hond voelt die stemming aan en wil naar buiten. Weg van die energie. Meestal laat ik haar dan naar de tuin gaan....... In het boek over paarden en psychologie "de kracht van de kudde"las ik,dat energie besmettelijk is. Eén mens in de groep met b.v. agressie doet niet alleen eigen bloeddruk stijgen,maar ook die van anderen. Jammer,dat ik tijdens zo'n mopper-moment niet de bloeddruk van Merle en mezelf kan meten....... Het omgekeerde is ook zo. Positieve energie wordt net zo goed overgenomen door de groep.Als ik vroeger opgewekt en met plezier een les begon,was de invloed merkbaar op de hele klas. Soms zijn hier vredige en stille momenten. Man achter de pc. Ik lees een boek en Merle kruipt met een diepe zucht in haar stoeltje. Harmonie in de roedel. Voelbaar voor iedereen.

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk om dat zo waar te nemen. Ik denk dan ook meteen aan astrologische invloeden die mensen, en de groep, beïnvloeden. Mijn hobby, hè, om op die manier naar verklaringen te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schatje jullie Merle. Klopt helemaal van die energie en ik voelde het als kind al. Later en nu nog, kan ik echt mensen uit mijn leven bannen als ik altijd maar negatieve energie voel. Jaren geleden was er iemand uit onze vriendinnengroep die ik probeerde te helpen met van alles maar als ik dan thuiskwam barstte ik van de hoofdpijn en vermoeidheid. Ze zoog mij letterlijk leeg. Ik mocht er niet meer heen van mijn man en ik luisterde want hij had gelijk. Ik zie ook dat mij dieren mijn energie voelen en ik die van hen. Heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan je ook zo mooi aan de oortjes zien hoe ontspannen ze zijn.
  Partner kan ook wel flink mopperen en heft dan vrij harde stem. Toch snapt Hera het ook als het niet tegen haar (of mij) is gericht want als hij aan de telefoon zit heeft dat geen zichtbare invloed op haar.
  Maar in de hondenkop is gewoon rustig, blokje om, spelen, bakje 2x per dag vol en een botje tussendoor het beste leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het vreemde bij Merle. Ze weet dat het niets met haar te maken heeft,maar wil gewoon weg

   Verwijderen
 4. Dieren ( en kleine kinderen) voelen het, en sommige volwassenen ook. Kan heel lastig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Harmonie in de roedel... wat mooi is dat. Onze hond had het ook

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dieren kunnen best een spiegel zijn van de mensen om hen heen heb ik altijd het idee.

  BeantwoordenVerwijderen