Volgers

Volgers

zaterdag 20 januari 2018

blije hondjesHet hondje van de buurvrouw komt elke dag even buurten. Soms gaat Merle haar halen. Dan krijgen ze beiden een snoepje en wordt er een poosje gespeeld. Bij het zinnetje "ga maar naar je vrouwtje" sprint die kleine door het gat in de heg naar huis. Om haar speeltjes te bewaken, want Merle gaat meestal ook mee.
Het formaat is hetzelfde maar de kleur heel anders. Toch doet Kyra me heel erg denken aan ons tweede hondje. Het zijn beiden van die blije hondjes. Je gaat vanzelf lachen, als je dat vrolijke kwispelstaartje ziet. Daarbij vergeleken is Merle een goedmoedige lobbes .Ook de namen lijken op elkaar. Die van ons noemden we Quiltje en tegen de buurperro zeg ik vaak Kiertje.
Door die herinneringen zocht ik in mijn fotoalbum. Onze Aquila kregen we met 8 weken. Er stond een advertentie in de krant van een nestje. Onze eerste hond moest een paar weken daarvoor inslapen.
In dat weekend logeerde een jong buurmeisje bij ons "Laten we naar dat nestje gaan kijken" smeekte ze. Dat deden we en op de terugweg had ze een klein pupje op schoot.
15 jaar lang hebben we er een fijne en vooral blije hond aan gehad.

2 opmerkingen:

 1. De hond van nu is ook zo'n vrolijke blije hond.
  De vorige was zo lief, dankbaar, tevreden en wat melangoliek, als je dat van een hond kan zeggen. Ze was mishandeld en duidelijk blij dat zee bij ons terecht was gekomen. Maar een echt blije hond was het niet. Ze kwispelde ook niet en van spelen had ze ook nooit gehoord. Gek genoeg leerde ze kwispelen van de huidige, maar spelen is nooit veel geworden ze zag denk ik de lol er niet van in. Wij waren gewoon erg blij dat we haar nog 8 fijne jaren hebben gegeven en er een fijne vriendelijke hond aan hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen