Volgers

Volgers

dinsdag 30 januari 2018

terug naar af



Bijna een jaar geleden kreeg ik last van mijn rug. In de jaren daarvoor gebeurde dat ook wel eens. Maar een paar behandelingen van een manueel therapeut en netjes mijn oefeningen doen waren voldoende om de pijn te laten verdwijnen. Nu was het andere koek. Het ging heel langzaam beter. Maar tillen ,dragen, lang lopen en staan waren niet goed.
Helaas had ik twee keer een  terugval en begon ik weer helemaal opnieuw. Zo ook zondag voor de derde keer. Ik zat op de bank Merle te aaien. Bij het opstaan "pang",daar begon het weer.
Gisteren gingen we naar de huisarts met de vraag of een MRI duidelijkheid zou brengen. Zijn collega liet een jaar geleden na foto's via de assistente weten "artrose,het recept voor pijnstillers ligt klaar". Ik vind dat milde artrose toch wel langdurig en veel pijn doet. En beperkingen geeft.
"Er is meer aan de hand"zei de huisarts. En legde uit, dat alle tussenwervelschijven in de lende "zwart"waren. Dat kan op één of meerdere plaatsen pijn via de facetgewrichtjes geven. Na helaas soms een paar jaar kan dat weer over gaan.
Dat wordt geduld hebben. Netjes mijn oefeningen doen. Gelukkig houd ik van lezen en zit in mijn stoel pijnvrij. Ik beweeg nu in slow motion. Ging zonet weer een klein blokje wandelen in slakkengang met Merle. Ik hoop,dat de vooruitgang nu blijvend is.

9 opmerkingen:

  1. Nou, dat laatste hoop ik ook voor je! Sterkte ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je nog steeds je oefeningen trouw doet. Hoop ook voor je dat de vooruitgang nu blijvend mag blijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Dat slik ik al jaren voor mijn handen. Daarvoor helpt het. Helaas heeft het niet voorkomen, dat de tussenwervelschijven smaller werden.

      Verwijderen
  4. Wat een ellendige kwaal, zo beperkend en pijnlijk. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hoop het echt voor je , want een pijnlijke rug is zo beperkend. Veel sterkte. Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oei, dat is niet fijn. Ik hoop dat je snel verbetering voelt.

    BeantwoordenVerwijderen