Volgers

Volgers

zaterdag 27 januari 2018

smullen

Via een site kwam ik tijden geleden het boek "het energieke vrouwen voedingskompas" tegen. Het leek me boeiend en ik besloot het te reserveren in de bieb. Die gedachte leefde bij veel anderen. Meer dan 40 reserveringen voor me.
Vorige week keek ik weer eens op de site van de bieb. Nog steeds zo'n 15 reserveringen. Ik besloot het boek zelf aan te schaffen. Het was toevallig tweedehands te koop. Daar heb ik geen spijt van gehad. De hele week zat ik te "smullen" van allerlei boeiende gegevens. Soms bekend, maar ook nieuwe of weggezakte kennis.
Het enige nadeel waren de kleine letters. Dat snap ik niet helemaal. Iemand schrijft een boek over gezondheid en staat er niet bij stil, dat een klein deel van de doelgroep misschien niet zo goed meer ziet. Er zijn meer boeken op voedingsgebied met kleine letters of b.v. tekst op een rode achtergrond. Gelukkig heb ik een goede lamp en die ging ook overdag aan.
Eén van de nieuwe weetjes voor me gaat over het stofje oxytocine. Ik wist niet, dat het ook werd aangemaakt tijdens de soms urenlange kletspraatjes tussen vrouwen. Daar wordt wel eens wat lacherig over gedaan, maar het heeft gezonde componenten.
Toen gisterenmiddag een vriendin langskwam en mee at, ging ze voldaan naar huis. Soep in de maag en oxytocine in de hersenen.


2 opmerkingen:

  1. Heb het op mijn e-reader, goed boek, inderdaad

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar verbaas ik me ook vaak over die dingen waar niet is over negedacht hoe het bij lezer/gebruiker overkomt.

    BeantwoordenVerwijderen