Volgers

Volgers

donderdag 11 januari 2018

meningenToen de eerste film van Al Gore uitkwam,was vrijwel iedereen het over zijn stellingen eens. Een kleine groep wetenschappers had een andere mening. Maar die hoorde je niet in de media.
Nu is er zelfs klimaatdiscussie in Nederland. Op twitter bestrijden een weerman en politicus elkaars visie en gebruiken elk andere feiten en bewijzen. Wie moet je als leek nu geloven?
Afgelopen week las ik nog een derde verhaal over de opwarming van de aarde .Daarin stelde die wetenschapper,dat het wel degelijk warmer wordt op land en zee. En er veel smeltwater van de Noordpool komt. Maar in zijn visie is  niet de CO2 daar de oorzaak van. Maar  de toenemende kracht van de zon en de kleine kanteling van de aardas. Ook las ik een vierde bewering ,dat we de komende 33 jaar een kleine ijstijd gaan krijgen.
Ik weet niet, wie ik moet geloven. Als ik om me heen kijk zijn er ook dit jaar weer vroege narcissen en al kleine blaadjes aan de bomen. Hebben we hier de laatste jaren steeds minder sneeuw in de winter. Lijkt het alsof er wereldwijd steeds meer extreem weer voorkomt.
Er zijn metingen en berekeningen, die door anderen weer als fout betiteld worden. Modellen,die toch niet uitkomen. Wat er echt gaat gebeuren, zal ik in de toekomst alleen vanuit het hiernamaals kunnen zien.

2 opmerkingen:

 1. Inderdaad wat moeten we nu geloven.

  Een zin van Wim Kan komt in me op: elke morgen lees ik in de krant wat ik nu weer moet denken!

  Ben ook op een FB groep in discussie of je nu wel of niet moet ontbijten. Gaat je lichaam pas "aan" als je wat eet, of gebeurt het zonder brandstoftoevoer als je opstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  หนังดราม่า

  BeantwoordenVerwijderen