Volgers

Volgers

dinsdag 10 juli 2018

regen

De motregen gisteren leek meer op iemand met een grote plantenspuit. Maar vanochtend heel vroeg hoorde ik echte druppels op het dak. De geur van natte aarde kwam de slaapkamer in. Ik dacht nog "met plezier trek ik mijn regenpak aan, want dit is nodig" Gelukkig was het een uur later droog.
Eenmaal beneden zag ik, dat de grond onder de bomen niet eens nat was. Ik had wel een teiltje onder de regenpijp gezet. Dat water kan ik bij de druif gooien.
Ook de temperatuur gisteren was zeer aangenaam. Ik had een stuk stoofvlees in de vriezer, dat  nodig gebruikt moest worden. Maar ik wachtte op een koele dag. Van uren lang een pan op een sudderplaatje wordt de keuken warmer.
Vandaar dat we 's avonds een beetje "winters" aten. De buurvrouw smikkelde ook mee. Ze houdt van stoofvlees, maar het komt er niet van bij haar. De volgende koele dag is een pan bouillon aan de beurt. Er ligt ook nog een schenkel.

3 opmerkingen:

  1. Karmozijnbes, ik geniet er ook van in mijn tuin!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De regen stelde idd niet veel voor .Hier wel een paar flinke plensbuien waar ik dus in fietste , maar was op weg naar huis dus ik genoot ervan .Prachtig de Karmozijnbes ,ik heb er hier jammer genoeg geen plaats voor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Drie minuten regende het hier, slechts drie minuten

    BeantwoordenVerwijderen