Volgers

Volgers

dinsdag 24 juli 2018

tropen tempo

Met deze temperaturen is het prettig om met pensioen te zijn. Niks hard werken. Gewoon in een langzaam tempo doen, wat echt nodig is. En Merle doet mee. Die is in de middag en avond niet vooruit te branden.
Helaas ging de kaasboer op vakantie en wilde ik in de middag een voorraadje inslaan. Druk en warm bij de kraam. Maar daarna kwam de supermarkt met zijn airco.
Daar was iets wonderlijks. Alle sla en veel andere groenten waren op. Ik heb nog nooit zoveel lege schappen gezien. Even kreeg ik een visioen van een tijd, waarin lang niet alles te koop is. Zoals vroeger in de Oostbloklanden. Of misschien ooit in de toekomst.
Een bekende besloot dan maar witlofrauwkost te maken. Een ander koos voor een tomatensalade. En ik nam het laatste zakje babyspinazie mee om met tuingroen nog een salade te maken.
Als met koken de gaspitten aangaan, kan de hitte me teveel worden. Dus kook ik met de ventilator aan. En maak zoveel mogelijk in de ochtendkoelte al klaar. Mijn man wilde alleen salade. En ik deed gemakkelijk, een tajine met groenten en een klein restje vlees.
Dat betekende weinig afwas. Misschien laat ik het wel staan tot morgenochtend. Nu wacht in de schaduw de nieuwe Happinez met een kop thee.



4 opmerkingen:

  1. Heerlijk, zo'n salade. Smaakt nog het beste met die warmte. En zo denkt volgens mij heel Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook hier is de zin in koken minimaal Gewoon veel salades en daar kun je zo heerlijk mee varieren .Ach en zo'n afwas is morgen ook zo gepiept. Afwassen mag ik niet want dat is de man zijn taak vind hij , heerlijk toch? Geniet maar lekker van je boek en de schaduw

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben kennelijk een uitzondering want ik kook gewoon en zelfs graag pittig.

    En ik wilde nog reageren op een eerder blog. Ik was vroeger ook zo'n slechte eter en erg mager, als jaren 50-kind aten we natuurlijk gewone hollandse pot. Stamppotten en griesmeel vond ik echt vreselijk Oma maakte wel eens wat anders gebakken vooral vis als hapje tussen de middag en dat vond ik heerlijk.
    Ook ik ben pas eten lekker gaan vinden toen in met buitenlands eten in aanraking kwam, vooral Surinaams en indonesisch.
    Leuk te lezen dat jij dat ook had

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt groot gelijk, alles even lekker op een lager pitje zetten.

    BeantwoordenVerwijderen