Volgers

Volgers

woensdag 1 augustus 2018

gewoon

Toen ik zo'n jaar of tien was, hadden we een strenge winter met weken lang ijs. Ik herinner me nog , dat ik op het laatst liever ging lezen dan schaatsen. Zoiets overkomt me nu met de zomer.
Buiten zitten is niet bijzonder meer. De hoge temperaturen en droogte worden gewoon. Ook de daarbij behorende gewoonten zijn al vanzelfsprekend.
Vanochtend voelde ik de buitenlucht. Lekker koel, dus jasje aan. Binnen stond er 23 gr op de thermometer. De voordeur hoefde niet open. Huishoudelijke klusjes doe ik vroeg op de ochtend. Zo ook een boodschapje.
 Ik kijk of er nog planten water nodig hebben. Elke beetje huishoudelijk/douchewater gaat naar de braam of druif. Helaas is het gras voor een gedeelte vergeeld. Maar alles wat eetbaar is, heb ik wel putwater gegeven. De bulk aan tomaten, bramen en druiven komt er aan.
Ik ben benieuwd, wanneer ik weer mijn regenpak aan doe. Het mag van mij vanavond al.

4 opmerkingen:

 1. De droogte vind ik erger dan de warmte, daar kan ik redelijk tegen maar de natuur en landbouw die je ziet lijden vind ik verontrustend.
  Met water ben ik altijd al zuinig, maar nu gaat er zoveel mogelijk in emmers. Heb grote bak ik aanrecht staan en verbazend hoeveel nog goed in de tuin te gebruiken water er daar wordt verspild. 3-4 emmers per dag verzamel ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja,dat verbaasde me ook. Ik heb me voorgenomen meer huishoudelijk water te blijven hergebruiken in b.v. de wc.

   Verwijderen
 2. Ook ik maak me niet druk om het warme weer ,klagen helpt nu eenmaal niet .Wel ben ik heel zuinig met water nu en vang zoveel mogelijk op om te gebruiken voor de tuin .Mijn voortuin is een drama en zijn er al planten dood ,jammer maar het is niet anders ,in de achtertuin geef ik minimaal wat planten een gietertje water om nog iets over te houden .

  BeantwoordenVerwijderen