Volgers

Volgers

zaterdag 19 augustus 2017

dezelfde taal

Het Spaanse rescue-hondje van de buurvrouw wordt steeds vrijer. Ze komt een paar keer per dag bij ons kijken. Springt ineens bij mij op de bank of bij mijn man op schoot. Om in de handen te bijten en te spelen. Wat een zelfvertrouwen heeft dat hondje gekregen

 
De communicatie met Merle verloopt wat gebrekkig. Wij zeggen "de één spreekt Spaans,de ander Nederlands"  Kyra gaat op de rug liggen, om uit te dagen. Merle's speeluitnodiging bestaat uit liggen en met de poten werken.
Op de dijk beginnen ze elkaar te begrijpen. Rennen samen dijk op en af. Kyra snapt zelfs Merle's "bomentikkertje". Maar wat een energieverschil tussen een pup en een bijna 8-jarige hond.
Vanochtend was er ineens dezelfde taal. Er werd gerollebold, het was bekvechten, ze begrepen elkaar eindelijk. Ik hoop, dat het zo doorgaat en misschien nog verbetert. Want helaas is er geen honden-woordenboek.
 
 

3 opmerkingen:

  1. Leuk hoe die twee honden naar elkaar toegroeien. Binnenkort spreken ze helemaal dezelfde taal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon de tijd geven, ze groeien vanzelf naar elkaar toe. Wij hebben zelf 3 Spaanse asielhonden, een Nederlandse en een Belgische hond (beide als pup bij ons gekomen), en ze zijn 5 dikke, dikke vriendinnen, dat is Genieten (met een hoofdletter G)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie oplossing, een bed in de kamer. Lekker uitrusten en toch midden bij waar alles gebeurt, zowel in het Spaans als in het Nederlands.

    BeantwoordenVerwijderen