Volgers

Volgers

donderdag 21 februari 2019

de tuin



De tuinmevrouw kwam. Wat een heerlijkheid. Ze verwijderde alle uitlopers van de klimop. Snoeide de braam en bes en bemoeide zich met onkruid.
Het was een lekker zonnetje gisterenmiddag. Dus zaten we ook gezellig te kletsen.
Zij legt voor zichzelf de lat hoog, als ze iemand helpt. En vond, dat ze te weinig gedaan had. Mijn boodschap, dat ik blij ben met elke hulp komt dan niet goed over. Maandag komt ze nog verder werken.
In de middag was ik bezig om koffie en thee te maken. Ik kon haar nergens vinden. Dacht, dat ze misschien even bij de buurvrouw een praatje maakt. Maar nee, ze was bezig om alle onkruid tussen de tegels van de voortuin weg te halen. Dan voel ik me bijna schuldig voor alles, wat ze voor me doet.
Ik ga proberen de komende dagen mijn eigen kleine beetje tuinwerk toe te voegen aan haar grote klus.

4 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat je hulp krijgt van haar .Schuldig voel zou je niet moeten doen want je kunt het helaas niet zelf .En dan idd misschien een klein beetje zelf rond rommelen in je tuin is ook zo fijn als de zon schijnt en de lente lonkt .Ik heb nog niets gedaan in mijn tuin maar het kriebelt toch wel een beetje nu

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet schuldig voelen. Ervan genieten en blij zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je verdient het gewoon. Je zou het een ander toch ook gunnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die mevrouw doet goed haar best als ik het zo lees. Die wil echt haar werk graag goed doen. Heerlijk als iemand komt helpen die er ook verstand van heeft!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen