Volgers

Volgers

zaterdag 10 september 2022

milieugedram

Soms erger ik me aan het milieugedram. Zo'n reclame op de radio over minder lang douchen. Op een kleutertoontje. Ik denk dan "Komt het bij jullie niet op,dat je ook wel aan de wastafel jezelf kunt wassen? Of een stortbad nemen met 5 l water in een emmertje?". Kennelijk hebben de reclamemakers daar nooit bij stilgestaan. .....Of het leren insecten eten op de basisschool. Wat is er mis met een bonenschotel,als je niet van insecten houdt? Ik ben bang,dat het voornamelijk de hoge energie/waterprijzen en die van de boodschappen zijn,die mensen dwingen om eenvoudiger en milieuvriendelijker te leven.Jammer,het zou zo mooi zijn,als dat gedrag een andere reden had. Hoewel mevrouw Kaag het prima lijkt te vinden,als mensen in de kou moeten zitten. Milieu gaat voor........Ik hoop één ding,dat we Zwitseland niet achterna gaan. En er een boete en mogelijk controle volgt,als het in je huis warmer dan 19 gr. is. Mag een artrose-patient de gewrichten warm houden?Die leeft misschien op andere manieren milieuvriendelijk. De grap is,dat ik mijn hele leven al simpel met oog voor de aarde geleefd heb.En allerlei "adviezen"die ineens bedacht worden al jaren lang doe.

7 opmerkingen:

  1. Poeh dat hoop ik ook niet Izerina. Ik zit bij 21 graden al te bibberen met een trui aan 🙈

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik douche 1x per week en dan geniet ik er ook van. Niet de douche uit als ik me inzeep, sta je ellendig nat en koud te zijn en als alles voldoende gesopt is nog even minuutje nagenieten.
    De andere dagen aan de wastafel. De heel enkele keer dat ik 2e maal in de week douch doe ik het snel.
    Verder zijn we heel zorgvuldig met watergebruik, samen onder de 40 per jaar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Izerina, je zal verbaasd zijn als je weet hoeveel mensen geen idee hebben hoe ze energie kunnen besparen, uit onnozelheid vaak. Maar er zijn ook mensen die er maling aan hebben en denken 'dat doen anderen maar'. Net als afval op straat gooien, het gebeurt nog steeds heel veel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat wij van een generatie zijn die niet zo veel energie verspillen. Ik douche bijv. ook niet elke dag. Ik vind het wel raar om te horen dat er veel kinderen tegenwoordig op een e bike naar school gaan. Er is nog een hoop werk te doen om mensen bewust te maken. En dat zit hem niet in die ene graad lager.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 'Het leren insecten eten op de basisschool'.... méén je dat nou? Gebeurt dat echt??? Wat erg... Ik erger met je mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. moet er niet aandenken om insecten te eten.is ook niet nodig volgens de vegitariers.als we geen vlees meer eten is er genoeg plantaardig voedsel.of hebben ze het mis?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In een column in de krant las ik ook vermoeidheid over de vele 'simpele' tips die nu verstrooid worden, en die veel mensen bovendien allang doen. Ik kan me goed voorstellen dat je met artrose je gewrichten warm moet houden.

    BeantwoordenVerwijderen