Volgers

Volgers

woensdag 5 oktober 2022

zo slim

Nog steeds hebben we last van muizen. Gelukkig niet meer in de voorraadkast,maar in de keuken bij het aanrecht.Wat een gedoe. Iedere avond alles brandschoon achterlaten en dan in de ochtend toch keutels vinden en weer schoonmaken. Mijn man heeft drie verschillende vallen gekocht. Ze trippelden gewoon om de val heen,om twee vergeten rijstkorreltjes uit de gootsteen te eten.... Toen dachten we,dat gif misschien zo helpen. Eerst lokdozen met pasta. Er werd iets van gegeten,maar niet om een einde te maken aan de overlast. Daarna deed ik gifkorrels in de lokdozen. Daar werd goed van gesnoept,al zeker een week lang. Of we hebben een complete familie-muis of de korrels werken langzaam/niet.....Vanochtend ging de wasmachine van zijn plaats. Inderdaad aan de keuteltjes te zien,zouden de muizen daar ergens vandaag moeten komen. De afdichting met schuim was niet aangevreten. Misschien komen ze via de spouwmuur en dan door de buis met waterleidingen naar beneden. Mijn man dicht het af en we zullen wel zien.

10 opmerkingen:

 1. heel vervelend,maar meizen zijn gek op pindakaas.als de vallen met pindakaas insmeer ,goede kans dat je ze dan vangt ,sucses.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pindakaas in de val hielp niet. Zelfs de gifkorrels in de val lieten ze staan. Super slim,die beestjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je wel het goede merk pindakaas :)...muizen zijn inderdaad slimmer dan wij denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O vervelend, muizen! ik vind ze heel schattig, maar niet in huis! Ze moeten ergens binnenkomen, en als je ontdekt waar dat is ben je al een heel stuk verder. Ik heb inderdaad ook de ervaring dat muizen heel slim kunnen zijn en er op een gegeven moment niet meer intrappen, ook al heb je nog zulke heerlijke hapjes klaargezet. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij hebben jaren last gehad van muizen . ze sprongen via de ventialtiegaten in de spoumuur zo het gat van de vaatwasser in.... alles weggehaald ... na drie maanden weer...... alles geprobeerd tot (ik weet dat het niet mag maar we waren radeloos ze liepen s avonds doodgemoedereerd van de aanbouw naar de keuken) de plakstrips maar daar liepen ze ook voor om. nu hebben we bijenbekjes in de spoumuur (en ik wil niet de goden verzoeken) maar tot nu toe blijven ze buiten, durfde geen eens meer een keukenkastje open te doen want dan zag ik ze. en ik had al het eten in glazen potten,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben ook veel last gehad van muizen. Een muizenval met ontbijtkoek helpt erg goed. Heb het idee van mijn oma , die had er 80 jaar geleden ook al succes mee!
  Wij gooien de val altijd weg met de muis er in, en gebruiken altijd weer een nieuwe. Muizen hebben een goede neus.
  Hopelijk ben je er snel vanaf. Groetjes Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dat is balen. Ik hoop dat het niet lang duurt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat vervelend dat je muizen hebt. Wij hadden die een paar winters geleden ook, en het viel helemaal niet mee om er vanaf te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pindakaas in de val doen hebben wij ontdekt. Wij hebben een diervriendelijke val. Zit er een muisje in, dan wordt dat ver weg in een weiland losgelaten. Zo'n gehalveerd diertje, getver

  BeantwoordenVerwijderen