Volgers

Volgers

dinsdag 23 januari 2024

Als vanouds

Meestal lees ik non-fictie boeken. Zo ben ik nu in een boek over "woke"bezig. Af en toe neem ik een roman. Gisteren nog.Het was zo mooi,dat het verliep als vanouds. Niet kunnen stoppen met lezen in de middag. Snel eten maken en uitlezen in de avond.Dan ben ik niet meer aanwezig in de woonkeuken. Maar in dit geval in de VS in de jaren '70 van de vorige eeuw.Werkelijk helemaal in het boek gezogen........ Als kind had ik dat al. Op mijn bed in de slaapkamer ongestoord lezen(in de zomer).Als mijn moeder riep voor tafeldekken en eten had ik echt zoiets "Waar en bij wie ben ik". Om weer langzaam te landen in het gewone leven. Vanavond komt "wokeland"verder aan de beurt. Dat is een stukje lezen en laten bezinken. Maar wel boeiend.

10 opmerkingen:

  1. Herkenbaar! Ik wacht af of je de titel nog gaat noemen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn moeder kon uitroepen: ' jij verleest nog eens je verstand!' - als ik echt vergat om tafel te dekken, of om weg te gaan als dat moest.... En nog steeds kan ik zo lekker wegduiken in een boek. Ik zou meer non fictie willen lezen, überhaupt meer willen lezen - maar dat komt wel weer, denk ik / hoop ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oooh heerlijk lang lezen, fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk als je zo kunt opgaan in een boek. Ik heb het héél af en toe. Trouwens, wat een dikke pil ben je daar aan het lezen, Izerina!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk zo wegdromen in een goed boek. De foto geeft dat ook goed weer vind ik. Lekker plekje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Andere tijd toen om je helemaal in te verdiepen zonder internet. Ik las met een klein lampje onder de dekens. Mijn vader had een speciaal lampje voor mij gemaakt wat veilig was daarvoor. Voor het slapen gaan, lees ik nu ook altijd nog wat. Een boek uit een gratis kastje, gezondheid, oudheid/geschiedenis, handwerken enz.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heerlijk om je zo te verliezen in een boek!

    BeantwoordenVerwijderen