Volgers

Volgers

woensdag 17 januari 2024

dierenbeul?

De laatste jaren zie ik steeds vaker een hond met een dekje lopen,als het koud is. Dat bestond vroeger niet. Even vroeg ik me af,of we in het verleden dierenbeulen waren. Ons tweede hondje ging mee schaatsen. En genoot van het meerennen met ons. De derde hond,ook een gladharige hield van sneeuw en sneeuwballen gooien.Beiden trokken ze de slee met buurkinderen. Ze kwamen nooit bibberend binnen. Maar lagen ook graag voor de warme kachel. Onze laatste Merle had een hele dikke vacht. Soms wilde ze gewoon in de tuin in de sneeuw liggen. Of er lekker doorheen rollen....... Als ik terugkijk is de kou voor onze honden nooit een probleem geweest. Eerder die enkele keer,dat de temperatuur (ver)boven de 30 gr schoot. Dan deed ik een kleine ronde in de schaduw en vermeed heel warm asfalt.

8 opmerkingen:

  1. Nee hoor. De teckel van onze zoon die hier logeerde heeft een jasje, dat weet ik. Maar ze hadden het niet meegegeven. Dus hij liep lekker te rennen hoor buiten. Met zonder jas. Niks aan de hand

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze krijgen toch onder haargriei. Een wintervacht. Die verdwijnt vast door die jadjes gewoonten t

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Denk meer dat de dierenwinkels meer omzet zoeken. Leuke foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja, een mens leeft zich soms in zonder reden... laat een hond maar gewoon hond zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vermoed dat mensen het bij andere honden zien en dan denken: "Wat schattig, dat wil ik ook voor mijn hond!" En huisdieren worden ook steeds meer vermenselijkt, denk ik. En misschien raken ze steeds meer gewend aan lekker binnen bij de centrale verwarming? Ik kan me trouwens wel voorstellen dat je een heel oud of een heel jong hondje iets van wol aantrekt als het buiten heel koud is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Onze hond heeft ook een dikke vacht. De natuur regelt zelf wel een en ander, zal k maar zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hebben een hond met een dikke vacht en een hond met een dunne vacht. En als het om regen of kou gaat, is die met de dikke vacht een watje. De andere lijkt nergens last van te hebben. Aan jasjes beginnen wij niet, ik hou er niet van nature kunnen ze tegen de kou.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hetzelfde denk ik als ik tegenwoordig een soort van kinderwagens zie voor honden.Er zullen best hondjes zijn die niet meer zo goed lopen, maar daar kan dan toch ook wel een gewoon wagentje voor gemaakt worden, moet dat dan echt zon luxe ding zijn?

    BeantwoordenVerwijderen