Volgers

Volgers

zondag 14 januari 2024

schoenmaker

Al een paar jaar loop ik op heerlijke schoenen. Met minder pijn in de knietjes. Helaas,dat type was er niet meer. Al twee keer had ik schoenen met te stijve zolen gekocht en weggegeven. Ik vond gelukkig nog een ander redelijk paar..... Nu had mijn man een idee. Hij komt wel eens bij een hele goede sleutel-en schoenmaker. De vakman keek naar de zolen met intussen verkruimelde gaten.En kon er wel een lichte, dunne zool opzetten. Ik nam de gok voor 30 Euro. Het bleek een goede te zijn. De schoenen lopen prima,wie weet hoe lang nog. Nu ga ik regelmatig mijn schoenen poetsen ,om het bovenleer ook in conditie te houden.Ik was bijna vergeten,dat schoenen verzolen en van nieuwe hakken voorzien vroeger heel normaal was.

7 opmerkingen:

  1. Zo had ik vorig jaar mooie (en dure) schoenen gekocht, maar bij mijn grote tenen knelde het een beetje. De schoenmaker had raad: de knobbeltang. Op de plek waar het knelt maakt die tang het een beetje ruimer. En het helpt! Ze zitten nu heerlijk, die schoenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn vader was schoenmaker en heeft tot zijn dood mijn schoenen altijd onderhouden en verzoold .
    De knobbeltang die Judy noemt heb ik van hem geerfd en wordt best vaak gebruikt, bij het ouder worden vervormen je voeten ook en is er weer een andere plek die knelt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb al een paar keer van verschillende schoenen zolen laten vastlijmen bij de schoenmaker, die los gegaan waren. Je kan dat ook wel zelf doen, maar sommige dingen laat ik dan toch liever aan iemand over die er verstand van heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Met mijn grote maat (45) koop ik mijn schoenen in een speciaalzaak met grote damesschoenen. Het zijn altijd dure schoenen en ik ben dan ook een trouwe klant bij de schoenmaker. Wij, schoenmaker en ik, zorgen heel goed voor mijn schoenen, ze gaan dan ook jaaaaaaren mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het was lang geleden, maar ik heb laatst ook een paar schoenen laten voorzien van nieuwe hakken. Keurig gedaan door de schoenmaker. Hij had de schoenen zelfs nog even gepoetst wat heel lief was. Maar die poets gaf af op onze net geschuurde en mat gelakte vloer. Daar was ik wel even goed sikkeneurig van!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een fijne oplossing Izerina! En wat jammer ook dat ze jouw fijne schoenen niet meer maken.

    BeantwoordenVerwijderen