Volgers

Volgers

vrijdag 28 oktober 2016

rustig dagje

Na het zien van de kweeperentaart bij "koken met van Boven", wilde ik die ook eens proberen. Maar dan van appels. Kweeperen zijn erg duur. Gelukkig maar,want het wordt niet mijn favoriet.Mijn man liet zich ontvallen "net snot". Maar de buurvouw vond hem heerlijk. Smaken verschillen.


Ook met de smurf was het een rustig oppas-dagje. Zijn mandje was meegekomen. Als Merle hem lastig viel,ging hij daar liggen. Merle accepteerde dat en stopte met speel -uitnodigingen. Natuurlijk moest ik hem meetrekken naar de dijk. Maar eenmaal daar renden de twee honden achter elkaar aan. Net als vroeger.


Vanochtend werd ik weer om vijf uur wakker van vuurwerk. Welke idioot is zo vroeg op ,om dat af te steken? Gelukkig reageert Merle daar niet op. Maar elke avond tegen half negen wordt ze onrustig. Dan komen de knallen.Ze gaat dan naast de stoel van mijn man liggen. Een grote hand op haar lijf en dat voelt veilig.
Ik ben al bezig geweest om uit te zoeken,hoe ik contact kan opnemen met de buurtpreventie. De politie wordt  regelmatig door anderen gebeld. Maar zo'n groepje jongeren op de fiets,is snel via brandgangetjes verdwenen.
Ik ga de gemeente maar eens bellen om inlichtingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten