Volgers

Volgers

donderdag 29 december 2016

einde jaar

Gisterenavond schrok ik wakker van drie zware knallen. Was het overdag geweest, dan had ik het gemeld op de site van vuurwerkoverlast. Vandaag start de verkoop van knal-en sierspul. En daar moet natuurlijk iets van worden uitgeprobeerd.
Ik krijg steeds meer hekel aan de oudejaarsdag. Nu pas officieel om 18.00 mag worden afgestoken, zijn er overdag nog een paar rustige momenten. Maar 's avonds breekt hier de hel los.
Ik kan niet goed meer tegen harde geluiden. Dus gaan er oordoppen in. Wij hebben beiden het gevoel bijna agressief te worden van die opgedrongen "oorlogs-herrie" De hond krijgt een diazepam en verdwijnt achter de stoel in een veilig hol. En is het wachten tot 2.00 nieuwjaars ochtend. Dan nemen de dreunen af.
Hier in de straat zijn jonge  enthousiastelingen met veel siervuurwerk. Mooi om te zien, maar een luchtvervuiling. Ik ga meestal even mee de straat op, om iedereen een "goed nieuwjaar" te wensen en kom hoestend weer binnen
Maar ik zal blij zijn, als het 5 januari is. Op een enkele knal na is het dan weer normaal
 
 
 

3 opmerkingen:

  1. Van mij hoeft het ook niet zo nodig. Ik kocht altijd een paar vuurpijlen om met nieuwjaarswisseling af te steken en te genieten.
    Absurd die hoge berg pallets bij Scheveningen. Zien hoe dat afloopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik haat vuurwerk. Ook siervuurwerk. Mijn zoon woonde in Enschede ten tijde van de vuurwerkramp daar. Dat heeft er ook geen goed aan gedaan. En een hond die er als jonkie goed tegen kon, maar op z'n oude dag niet meer. En al die miljoenen die ook voor iets goeds gebruikt zouden kunnen worden. En inderdaad de vervuiling. Bah. Dan maar geen cultureel erfgoed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Melden op de site van vuurwerkoverlast deed ik andere jaren wel, maar daar ik niet merk dat er ook maar iets mee gedaan word (hier worden in oktober soms al vuurwerkbommen afgeschoten en word er al de hele week geknald) ben ik maar gestopt met melden.

    BeantwoordenVerwijderen