Volgers

Volgers

zaterdag 24 december 2016

kerst

Het was rustig om door de donkere straten met overal kerstversiering te fietsen. Alleen bij de bakker was men hard aan het werk. Daar zullen veel lekkernijen over de toonbank gaan.
Ik dacht nog aan het verschil tussen kerst in mijn jeugd en nu. Alsof die dagen met alles wat dan MOET in de loop der jaren steeds meer opgeklopt zijn. Natuurlijk is het gezellig, als er vrienden of familie komen en je samen eet. En als je van koken houdt, kun je je gasten met aparte gerechten verwennen.
 Maar er zullen ook veel mensen zijn, die vieren, koken, eten op een manier, die niet echt bij hen past. Vanwege traditie of om anderen niet voor het hoofd te stoten. En bij de betekenis van het kerstfeest staat nog een kleine groep mensen stil.
Ik vond het leuk op tv te horen van iemand met de kersttraditie van boerenkool eten met vrienden .En moest glimlachen toen ik op een kerstkaartje schreef "fijne pyjamadagen"
Ik hoop, dat veel mensen dit weekend goede dagen hebben volgens hun eigen recept
 

 

7 opmerkingen:

  1. Dank je wel Izerina, jij ook fijne dagen. Voor jou vast een leuke spannende serie en een goed boek denk ik?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, Izerina fijne kerstdagen en Gods zegen !
    Ik hou het eenvoudig en lekker met het gezin vanavond en morgen komt mijn broertje
    (43) die is anders alleen op die dag en dan eten we kalkoenrollade een soepje ervoor en een zelfgemaakte taart ...(met Annemiek haar mijmeringen in gedachten en alle mensen over de hele wereld die dromen van rust en vrede en geluk en vaak
    niets meer hebben ...(mijn man werkt in een asielcentrum...) dankbaar omdat we elkaar hebben ons huisje lekker warm eten en gezond zijn ! geschenken onder de boom zijn normaal alleen voor de kids en altijd spullen die nodig zijn een pyama een kamerjas een trui (uit de uitverkoop) dat is ook al erg fijn want anders kopen wij alles tweedehands ... lieve groet en een dikke warme knuffel vanwege Jezebelle uit B.

    PS als jullie iets mooi op TV willen zien moeten jullie kijken naar CANVAS een zender op de belgische tv naar de voorstelling van Amaluna van Cirque de soleil
    echt zeer mooi, ooit zijn we es voor dochter haar verjaardag naar Varakai gaan
    kijken ! (het was met de korting nog echt prijzig!)maar adembenemend mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je voor je mooie wens, en ik wens jou en de jouwen ook heel fijne kerstdagen toe, zoals ze bij je passen ;o) Lieve groet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi geschreven. Voor jou ook hele fijne dagen, lekker op jouw manier!

    BeantwoordenVerwijderen