Volgers

Volgers

vrijdag 5 juni 2020

vakantievreugd



Een gesprek over strand op de Maasvlakte bracht herinneringen naar boven. Uit mijn vroege jeugd,toen er alleen maar strand aan de andere kant was. Het eindeloos grote strand van Oostvoorne.
Zo af en toe fietsten mijn moeder en haar zus er met ons kinderen naar toe. Je kon er heerlijk spelen. Als kind leek het water van de zee heel ver weg. En drukte, dat woord kende men toen niet.
Eén zomer gingen we niet. Waarschijnlijk was toen mijn broertje een baby. Maar ik mocht een week mee met "vakantievreugd", een soort strandkamp. Elke ochtend stapten we in het trammetje. Dat reed helemaal door naar het strand. Ik heb een vage herinnering, dat er een wagon bleef staan met eten,drinken en de bagage.
We bleven aan de duinrand spelen. Weinig kans voor de leiding, dat een groepje kinderen gevaarlijk zou doen in zee. Het grootste deel van de dag vond ik het leuk. Maar soms wilde ik gewoon alleen zijn. Lekker zitten in het zand en luisteren naar de vogels. Toen al was ik geen mens voor een grote groep. Ik weet nog, dat iemand van de leiding me probeerde over te halen, om weer mee te doen.  Men begreep dat niet. En ik dacht "mens laat me  met rust".
Het was fijn om de andere jaren weer gewoon met het kleine groepje van het gezin en vriendinnetjes te gaan.

6 opmerkingen:

  1. Aaah en dit brengt bij mij weer zoveel herinneringen. Wij gingen op de fiets (vanuit Dordrecht) op vakantie in Oostvoorne. De hutkoffer werd vooruit gestuurd met van Gend&Loos. Later heb ik een jaar in Oostvoorne gewerkt en gewoond. Dat ik daar solliciteerde kwam gewoon door die herinneringen aan dat strand!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke herinneringen. Mijn strand was Hoek van Holland, maar pas toen ik als tiener met vriendinnetjes daarnaartoe fietste.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoewel we vlak ij Oostvoorne wonen kwam ik daar niet in mijn jeugd,het strandje van Hellevoetsluis was op 5 minuten lopen van huis,maar de foto van het trammetje die ik hier zie doet me veel.het was lang een deel van mijn jeugd net als de veerboten in Hellevoetsluis waar het tramstation ook lag,mooi om dit soort foto's te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ken je de site van het streekarchief voorne-putten. Bij het onderdeel beeldbank zijn veel oude foto's.

      Verwijderen
  4. Ook mijn jeugdherinneringen zijn die van het strand en de zee. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. HERPES is yn serieuze en weromkommende sykte dy't net kin wurde genêzen fia ynjeksjoneel medisyn troch Amerikaanske dokters, mar de bêste manier om Herpes te behanneljen is troch it nimmen fan natuerlike krûdemedisy derfoar, ik ha lêzen oer DR JAMES, de geweldige herbalistdokter dy't myn fan genêzen hat herpes mei syn krêftige krûdemedisyn. Ik naam kontakt mei him om te witten dat hy my koe helpe en hy fertelde my dat ik myn noait sear soe dwaan, dat hy sil my helpe mei de natuerlike krûden! Nei 2 dagen kontakt mei him, fertelde hy my dat de genêzing ree wie en hy stjoerde it nei my fia DHL COURIER SERVICE en it ûntfong my nei 2 wiken dat ik it drugs brûkte, en hy joech my ynstruksje (MORNING and EVENING) en ik wie genêzen! It is echt as dreamde, mar ik bin sa bliid! foar dyjingen dy't lije oan herpes en oare sykten lykas ovarian sykte, kanker, hypothyreoïdisme, Herpes, COPD, HIV, arthritis, Lyme sykte, Hpv, ynfeksjes, lever sykte, autoimmune sykten, Parkinson sykte, Lupus, nefrology en hypertensie, neurology, obstetrics , gynaecology, en sûnens fan froulju, onkology, pediatrie, pulmonary, AKUTE MYELOFIBROSIS, ALZHEIMER symptomen, BREAST CANCER, DIABETES, HAIR LOSS AND HAIR BEHANDELING, KIDNEY SIEKTEN, LEUKEMIA, TIEMA, MY
    moat him kontakt opnimme foar syn kruidemedisyn, ik bin yn libbensbewiis en ik krij herpes-kuren en syn medisyn is legit. Ik stjoerde him wat hy oanfrege en hy stjoerde my syn medisyn dy't ik 3 goede wiken neam en hjoed bin ik hjir mei in negatyf resultaat. Doe't ik foar de test gie, bin ik oerbleaun, syn medikaasje gie net. jo kinne him berikke fia VIA E-post drjamesherbalmix@gmail.com fan whatsapp-nûmer: +2348152855846

    BeantwoordenVerwijderen