Volgers

Volgers

donderdag 8 juni 2017

blog

Op een blog las ik een stuk over voeding en intelligentie. Met verwijzing naar een boek. Helaas, de bieb had de genoemde titel niet. Maar wel iets anders van dezelfde schrijfster. Zo ben ik nu verdiept in "100 eenvoudige manieren om Alzheimer te voorkomen".
De schrijfster draagt het Alzheimergen. En is op zoek gegaan naar onderzoek en publicaties op het gebied van het gezond houden van de hersenen. Samen gevoegd in een leuk en boeiend boekje.
Een aantal tips kende ik al. Die werken ook voor andere ouderdomsziekten. Zoals de bessen en de broccoli. De beweging, brede interesse en sociale contacten.
Maar er waren ook leuke tips, die ik niet kende. Oefeningen om op één been te staan. Ik probeerde meteen of ik aan de benodigde 30 seconden kwam. Dat lukte, maar met de ogen dicht bakte ik er niets van.
Altijd dacht ik dat googelen eigenlijk tijdsverspilling was. Maar nee, het is hersen-training door het snelle klikken ,de vele beslissingen en daarna vaak nieuwe informatie. Ik googel regelmatig . Zoek zelfs informatie op voor vriendinnen, die het niet leuk vinden. De bonus blijkt dus een gezondere bovenkamer.
Ook taalvaardigheid door spreken en vooral het schrijven van verhalen en samenvattingen is een goede oefening. Dus welke redenen elke blogger ook heeft, we zijn allemaal door onze blogs bezig onze hersenen in vorm te houden
 
 
 
 

4 opmerkingen:

 1. Interessant, ook dat googelen goed voor ons is.
  Joop dat blogs lezen ook bijdraagt aan het totaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, da's goed nieuws! Dan hoef ik me niet meer schuldig te voelen als ik te lang aan het googelen ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke wetenswaardigheden. Een mooie film gezien van een heel intelligente docente. Ze werd op jonge leeftijd dement. Haar moeder had het ook gehad, haar moeder had het nooit verteld en was door zelfmoord o.i.d. om het leven gekomen.
  Een ontroerende documentaire,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb het boekje meteen gereserveerd. En ik sta dagelijks een halve minuut op 1 been, terwijl ik in zo'n knijpding knijp. Maar met ogen dicht lukte mij ook niet. Ga ik oefenen, hihi

  BeantwoordenVerwijderen