Volgers

Volgers

zaterdag 3 juni 2017

suiker

Donderdag was de documentaire "that Sugar film"op ned 3. Gisterenavond keek ik. Wat indrukwekkend. De maker eet twee maanden zoals de gemiddelde Australiër. Zogenaamd gezond voedsel, waar aan verborgen toegevoegde suikers 40 suikerklontjes per dag verborgen zit.
Het was schokkend. Ik betrapte me regelmatig op een "oh". Het hele verhaal van z.g. slecht vet, dat vervangen werd door koolhydraten ken ik. Maar die stiekeme suiker in levensmiddelen met een normaal of gezond imago is echt doortrapt.
De gevolgen voor de gezondheid van de hoofpersoon waren niet verbazend. Zijn gewicht,omvang, leverwaarden maar ook stemming en geestelijke helderheid holde achteruit. Zelf verbaasde hij zich, dat zijn nieuwe manier van eten zo vanzelfsprekend werd. Constante trek in zoetigheid en nooit echt een voldaan gevoel.
Het heeft hem flinke wilskracht gekost, om weer terug te gaan naar voeding zonder toegevoegde suikers.
Het heeft me geleerd, om nog beter op te letten bij de keuze van levensmiddelen.
 
 

4 opmerkingen:

 1. Heftig hè, ik hem niet gezien, maar wel over gehoord
  Er is een goed boekje, genaamd "goed eten" van Dorien Knockaert, een aanrader om te kijken of je dit tweedehands kan krijgen. Leest makkelijk en zet je bij elke hap aan het denken, maar biedt ook goede alternatieven
  Fijn weekend, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zag het ook. Goed begrijpelijk en visueel duidelijk. Weet het al jaren, maar ben ook weer extra attent geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga het kijken. Een Nederlands kind eet jaarlijks zijn lichaamsgewicht aan suiker. En de ouders denken gezond bezig te zijn met cruesli, drinkyoghurt en volkorenkoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh verdorie, ik had erover gelezen en wilde kijken. Vergeten! Nou ja, vind het nog wel hoop ik

  BeantwoordenVerwijderen