Volgers

Volgers

dinsdag 6 juni 2017

niets veranderd

Sommige gedragingen veranderen niet met het ouder worden. Ik had een aangenaam boek en alle tijd om te lezen. Ik moest me er echt toe zetten om elk uur even iets te doen, in beweging te zijn. Zelfs een eindje lopen voelde als een onderbreking. Want ik zou dan het liefst het hele boek achter elkaar uitlezen. Verdwenen in die wereld en verbaasd opkijkend en mijn eigen woonkeuken zien.
Ik herinnerde me vakanties of weekenden met slecht weer in mijn jeugd. Met een boek trok ik me terug op mijn slaapkamertje. Zittend op bed was ik uren lang vertrokken, meelevend met de hoofdpersonen van het boek. Ik vergat soms gewoon naar beneden te gaan voor een kop thee.
Het moet echt een sterk lees-gen zijn. Dat altijd aangestaan heeft gedurende mijn leven. Ik weet nog, dat ik vroeger door de bieb kon lopen en om me heen kijken. Denkend "Dat ga ik allemaal lezen, als ik gepensioneerd ben". Allemaal is niet gelukt, maar ik heb wel een heel lange lijst met reserveringen en uitleningen in mijn file.
 
 

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk toch, dat je zo op kan gaan in een boek. Die rust is niet iedereen gegeven...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè. Als je mij vraagt naar mijn hobbies, is lezen altijd de eerste die ik noem!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, en zoo herkenbaar! Gewoon lekker verder lezen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook voor mij zo heel herkenbaar. In mijn jeugd klopte mijn vader soms boos op mijn kamerdeur om 4 uur 's morgens omdat mijn lamp aan was. Dan was ik weer eens 's avonds aan een superspannend boek begonnen dat ik écht niet kon wegleggen.

  BeantwoordenVerwijderen