Volgers

Volgers

maandag 6 november 2017

mens en milieuOp mijn manier probeerde ik altijd milieuvriendelijk te leven. Helaas komt daar de klad in. De mens gaat voor het milieu.
Het water in de regenput is van goede kwaliteit. Ik putte altijd emmers vol. Voor de tuin, het toilet,soms de wasmachine en niet te vergeten lekker drinkwater voor de hond. Helaas, dat sjouwen met volle emmers gaat niet meer. Ik heb de meesten in de schuur gezet.
Ook met was drogen ga ik soms tegen mijn principes in. Onder het afdak droogt het in de winter half.Daarna wordt opnieuw ophangen binnen te veel en stopt mijn man de was in de droger. Een enkele keer is de was bijna droog en bieden de kachels uitkomst.
Gelukkig kan ik nog wel warm water van de kachel gebruiken voor b.v de afwas. Gewoon de ketels half vullen. En ook onze consumptie behoeft niet te worden aangepast.
Waar ik wel op moet letten is het zwerfvuil. Ik probeer al jaren elke dag een stuk vuil van straat in een prullenmand te doen. Zie ik een blikje liggen, dan in mijn reflex bukken "Niet doen" zeg ik tegen mezelf. Het is al moeilijk genoeg om de bolussen van Merle op te ruimen.
Jammer, dat mijn bijdrage vermindert. De jongere generatie moet het maar overnemen.

5 opmerkingen:

 1. Wat vervelend voor je dat niet alles meer lukt zoals jij het wil. Maar alle kleine beetjes helpen, daar ben ik van overtuigd.
  Fijne dag, Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel begrijpelijk, zo gaat het hier ook. Wie weet komt er weer een periode dat milieu meer voor op kan staan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ook onze consumptie behoeft niet te worden aangepast.  ทางบ้าน

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doen wat je kan, al lijkt het klein. Vele druppels maken een zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch mooi dat je nog steeds zo veel mogelijk volgens die goeie principes probeert te leven. Of de jeugd dat over kan nemen? Ik denk dat een groot aantal meewarig het hoofd zal schudden. Voor hun een onbekende wereld. TOOS

  BeantwoordenVerwijderen